vtwonen

Welke douchekop in jouw douche?

Er bestaan heel wat soorten douchekoppen. Maar welke kies je nu het best voor jouw douche? Wij zetten de verschillende soorten op een rijtje.

douche douchekop badkamer

Hoofddouche

Dit type douchekop hangt zodanig hoog dat je er volledig onder kunt gaan staan. Een hoofddouche komt in twee versies: vast of flexibel bevestigd aan een douchestang of ingebouwd in de wand of het plafond. Bij deze laatste blijven de leidingen verborgen en zijn enkel de douchekop en de bedieningsknoppen zichtbaar. Het is een algemene tendens om steeds vaker voor inbouw te kiezen.

Lichaamsdouche

Wie zijn haren liever niet nat maakt tijdens het douchen, kan kiezen voor een lichaamsdouche. De douchekop hangt hierbij lager dan bij een hoofddouche. Een lichaamsdouche kan een aanvulling zijn op een hoofddouche, maar wanneer deze laatste in hoogte verstelbaar is, vervult hij de rol van beide douchetypes.

Handdouche

De handdouche is geen overbodige luxe. Dankzij de soepele slang heb je zelf controle welke lichaamsdelen je nat wil maken. Handig als je snel even je voeten wil afspoelen bijvoorbeeld. Maar ook bij het schoonmaken van de douchewanden is de handdouche erg praktisch.

Zijsproeiers

Wie graag wat wellness in de badkamer wil integreren, kan dat door zijsproeiers in de douche te voorzien. Deze richten zich elk op een ander deel van je lichaam en laten je genieten van een watermassage.

Bron: Compleet wonen keuken & badkamers editie 2016-2017 | Foto Kludi | Tekst Anneleen Peeters

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties