vtwonen

De verschillende types douchebakken

We gebruiken onze badkamer elke dag, essentieel dus om de juiste keuzes te maken. Welk type douchebak past het best bij je badkamer? Dit zijn de verschillende types om uit te kiezen.

Douche

Opbouw

De opbouwdouchebak is de meest klassieke optie. Zulke bakken hebben een instaprand die ervoor zorgt dat het water in de douchebak blijft. Qua materiaalgebruik zijn kunststof, porselein, gietijzer en geëmailleerd plaatstaal courant. Opmerking: denk aan een antisliplaag in de douchebak maar vergeet niet dat je ook kunt uitschuiven als je uit de douche stapt. Zorg dus voor een slipvaste badkamervloer of plaats een badmat voor de douchedeur.

Inloop

Het meest populaire douchetype is de inloopdouche. Bij een inloopdouche is er geen sprake meer van een aparte douchebak. De tegels (of andere vloerbekleding) van de badkamer lopen gewoon door in de douche. In het douchegedeelte loopt de vloer dan iets schuiner af, zodat het water als vanzelf in de afvoer loopt. De afvoersystemen zijn vandaag zo subtiel geïntegreerd in de wand of vloer dat ze nauwelijks opvallen. Check vooraf goed of een inloopdouche in de badkamer wel mogelijk is. Technisch komt hier heel wat bij kijken.

Vlak

Nog een strakke oplossing is de vlakke douchebak zonder opstaande rand die mooi aansluit bij de rest van de badkamervloer. Struikelen over een doucherand kan hier alvast niet.

Douche en bad in één

Soms is er gewoon geen plaats voor een aparte douche. Dan is een douche in het bad een prima oplossing voor de kleinere badkamer. Het slipvast maken van de bodem van het bad is in dit geval geen overbodige luxe.

Bron: Compleet wonen keukens & badkamers editie 2016-2017 | Foto Bette | Tekst Anneleen Peeters

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties