vtwonen

De verschillende keukenopstellingen op een rij

Geen idee uit welke keukenopstellingen je kan kiezen? Goed nieuws, wij hebben de zes belangrijkste opstellingen voor jou geselecteerd!

U-keuken

U-keuken

Dit type behoort met de eilandkeuken tot het meest ergonomische type. Het laat een ideale zoneverdeling toe. De loopafstanden blijven beperkt.

G-keuken

G-keuken

Net als de U-keuken zijn ook hier de loopafstanden beperkt. Dit type is ideaal voor grote ruimtes. Aan voldoende opbergruimte is er hier geen gebrek.

L-keuken

L-keuken

Deze opstelling laat plaats vrij voor een eettafel of eiland. Nadeel is dan weer dat de loopafstanden groter zijn.

Dubbelwandig keuken

Dubbelwandige keuken

Vooral in kleine ruimtes is dit een handige opstelling. Ook chefkoks vinden hun draai in deze opstelling net omdat ze in een draaibeweging van de ene zone naar de andere kunnen. Maak deze opstelling niet te smal. Zorg minstens voor 120 cm afstand tussen beide kastenwanden. Er moet nog passage mogelijk zijn en de kastdeuren moeten gelijktijdig open kunnen.

Enkelwandig keuken

Enkelwandige keuken

In echt kleine, smalle ruimtes is dit het meest voorkomende type. Alle zones bevinden zich op een rij wat ergonomisch minder interessant is.

Eilandkeuken

Eilandkeuken

Door een eiland te combineren met een enkelwandige keuken creëer je een dubbelwandige keuken. In het eiland kan je zowel de spoel- als kookzone kwijt. Verschillende opties zijn mogelijk. Vele mensen dromen van een keukeneiland, net omdat je met deze opstelling die open leefkeuken kan realiseren. Voorwaarde is dat je over voldoende plaats beschikt zodat circulatie rond het eiland mogelijk blijft.

Bron: Compleet Wonen Keukens & Badkamers editie 2016-2017 | Foto 1 Eggo – Foto 2 Ixina – Foto 3 Dovy – Foto 4 Impermo – Foto 5 Kvik – Foto 6 Keukenhuis | Tekst Anneleen Peeters

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties