vtwonen

Het poolhouse 5 x anders

De technische installatie op een esthetisch verantwoorde manier aan het oog onttrekken, een extra leefruimte in de tuin creëren of van je zwembad een heus vakantieoord in eigen tuin maken? Met een poolhouse kan het allemaal!

poolhouse zwembad

Als berging

Het speelgoed van de kinderen, fietsen, tuingereedschap … wil je niet zomaar in de tuin laten rondslingeren. Een poolhouse bied je de ideale gelegenheid om alles netjes op te bergen. Dat fungeert dan in feite als een luxueuze versie van het klassieke tuinhuis. Als je voldoende plaats voorziet, kun je er ook de technische installatie van je zwembad in kwijt.

Als extra terras

Geen zin om na het zwemmen al meteen weer naar binnen te gaan? Op een terras aangelegd bij een stijlvol poolhouse is het altijd aangenaam vertoeven. Of je dat overdekte terras vervolgens gebruikt als een comfortabele zithoek, een lounge in combinatie met een haard (voor gezelligheid tot in de late uurtjes) of een eetplek met buitenkeuken, dat laten we volledig aan je keuze over.

Als carport

Ben je van plan een poolhouse te bouwen? Dan is het geen slecht idee om die meteen uit te breiden met een overdekt gedeelte waaronder je je auto kunt plaatsen. Zo heeft die altijd een droge plek om te blijven staan. Voorzie het carportgedeelte bij voorkeur aan de zijde van het poolhouse die niet zichtbaar is vanuit het zwembad. Op die manier verstoort de geparkeerde auto het vakantiegevoel niet.

Als wellnessruimte

Een zwembad op zich is al zalig genieten, maar nóg zaliger wordt het als je die combineert met een sauna, een stoombad en/of een whirlpool. En als je daar dan toch mee bezig bent, laat dan ook nog wat ruimte over voor een douche- en kleedruimte. Zo hoeven jij en je kinderen de woning niet met natte voeten en kleren te betreden.

Als buitenverblijf in eigen tuin

Waarom kiezen voor één specifieke functie als je de verschillende ook met elkaar kunt combineren? Sommige poolhouses zijn zodanig luxueus uitgevoerd dat je ze kunt beschouwen als een vakantieverblijf in eigen tuin. Want zeg nu zelf: als je vlakbij het zwembad een extra woonkamer hebt, een volwaardige buitenkeuken, een wellnessruimte en een comfortabel terras hebt, waarom zou je dit deel van de tuin op een warme zomerdag dan verlaten?

Bron: Compleet wonen zwembaden 2016-2017 | Foto Wood Arts – Claude Smekens | Tekst Bert De Pau

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties