vtwonen

Inspiratie: 5 badkamerstijlen

Uit deze vijf badkamers haalt je vast heel wat inspiratie voor je eigen project. De beste ideeën zijn vaak de eenvoudigste. Zet trends naar je hand en creëer jouw eigen droombadkamer.

badkamer zolderbadkamer

Luxe zolderbadkamer

Installeer je een badkamer op een zolderverdieping, dan kan je de lage hoeken verdoezelen en optimaal opvullen met maatwerk kasten. Of je kan van de ruimte profiteren door een vrijstaand bad op poten te installeren. Het is niet erg dat het plafond ter hoogte van het bad wat lager is, omdat je daar toch niet rechtstaat. Zo zijn de schuine wanden toch niet helemaal verloren en krijgt het mooie bad alle plaats en ruimte.

badkamer scandinavische sfeer

Badkamer Scandinavische sfeer

Dankzij de combinatie van witte, sobere badkamermeubels, de lichtroze accessoires en vloer met houtlook baadt deze badkamer in een nordic look. Geen budget voor een echte houten vloer? Of geef je de voorkeur aan optimaal onderhoud? Deze ‘planken vloer’ komt uit de nieuwe luxe vinylcollectie Pulse van Quick-Step. Imitatie kan best realistisch zijn.

badkamer hoeken

Slim spelen met moeilijke hoeken

Laat je niet afschrikken door moeilijke ruimtes. Vaak leidt een beperking tot de beste ideeën. De bewoners van deze badkamer maakten van een nood en deugd en integreerden de schuine wand in deze badkamer simpelweg mee in de douchezone. Zo ontstond een luxueuze inloopdouche en verdwijnt het krappe-zolder-gevoel als sneeuw voor de zon. Door grote tegels te kiezen en deze bovendien van vloer op wand te laten doorlopen lijkt de ruimte groter.

badkamer oranje

Laat het knallen

Wie zegt dat een badkamer altijd wit moet zijn? Deze kleurkeuze is gewaagd, maar energie geeft dit vrolijk oranje zeker. Bovendien komt zo de wastafel zelf, of wat je ook in wit kiest, extra goed uit. Wit als accent zegt maar. Andere, iets minder drastische manieren om kleur in de badkamer te krijgen? Stem handdoeken en badmatten op elkaar af. Kies eens voor een kraan in een kleur. Plaats tegels in de douche in een energieke kleur. Op de foto zie je een ultradunne waskom, hoge kast en onderkast en spiegel van Kartell By Laufen.

badkamer blauw

Blauw is blauw

Hou je van kleur, maar wil je toch op veilig spelen? Dan is donkerblauw de perfecte kleur: klassevol, tijdloos en rustgevend. De maritieme toets maakt de ruimte bijzonder. De shutters en groefjes in het hout geven de badkamer een Hamptonsgevoel.

Bron: Compleet wonen keuken & badkamers editie 2016-2017 | Foto 1 Slots Décoration – Sarah Van Hove – Foto 2 Quick-Step – Foto 3 By Nord – Foto 4 Kartell By Laufen – Foto 5 Godendo- Stefanie De Neve | Tekst Anneleen Peeters

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties