Een eeuwig icoon: de DSW Chair van Charles en Ray Eames

We hebben hem! De enige echte Plastic Side Chair DSW van Charles en Ray Eames voor Vitra. Nu in de vtwonen shop, in fris wit, pastelgroen, warm grijs en stijlvol zwart
Charles en Ray Eames chair DSW

Wie? Charles en Ray Eames
Wat? De Eames Plastic Side Chair DSW
Waarom? Een regelrecht icoon, need we say more?

DSW

Wat betekent DSW eigenlijk? Dining Height Side Chair Wood Base. Waarom uniek? De organisch gevormde zitschaal die naadloos aansluit op het menselijke lichaam. De zit en rug zijn uit één stuk gemaakt.

Het begon allemaal met..

Jarenlang experimenteren. In de jaren 40 was het Amerikaanse ontwerpersduo Charles en Ray Eames (hij was ook architect, zij kunstenaar) gefascineerd door nieuwe vormen, materialen en technieken. Met de Plastic Chair namen ze deel aan  de wedstrijd Low-Cost Furniture van het Museum of Modern Art in New York.

Vernieuwend

De Plastic Chair is de allereerste industrieel geproduceerde kunststof stoel, geboren in 1950. Lang natafelen gaat prima op deze eetkamerstoel vanwege die organische vorm.

Opvallend

De kracht van eenvoud. Less is more was dan ook het uitgangspunt. De combinatie van kunststof en hout geeft het iconische ontwerp warmte en een ongedwongen uitstraling.

Weetje

In 2016 heeft Vitra de stoelen zo’n 2 cm hoger gemaakt om het zitcomfort te vergroten, aangepast op de tafelhoogte van nu.

nog meer: catalogus shop voorjaar 2017