Top 5 groenboeken

Een harde ‘plof’ op mijn deurmat betekent vaak iets leuks: een nieuw boek! Een nieuw jaar, een nieuw begin en dus tijd om kennis te maken met de mooiste exemplaren.

top 5 groenboeken

1. Urban Jungle

Fan was ik al van de urban jungle bloggers en toen was daar ook nog het Urban Jungle book. Dit boek moet je echt hebben! Je vindt er supertoffe plantsylingideeën in, DIY’s met groen, maar ook heel veel informatie. En hij staat ook geweldig mooi op de koffietafel.

2. Wonderplants

Als er iemand oog heeft voor vorm en stijl is het mijn collega Judith Baehner wel. Samen met grafisch vormgever Irene Schampaert maakte ze het boek Wonderplants: niet te versmaden mooie planten die je interieur architectonisch naar een hoger level tillen. Eerder hierover schreef ik al in Green is the new black.

3. Make Your Own

Ik vind eigenlijk alles van Uitgeverij SNOR tof en dat geldt ook weer voor dit boek. Het is nu niet dat ik van plan ben om mijn eigen worst te gaan maken, maar honing, wijn en appelstroop? Die gaan op het lijstje voor komend jaar!

4. 30 tuinontwerpen

De ene zestig vierkante meter is de andere niet, blijkt wel uit het werk van deze vier tuinontwerpsters. Allemaal heb ik ze wel eens mogen interviewen en ik kan niet anders zeggen; hun tuinen zijn gewoon briljant bedacht. Dit boek bundelt wat mij betreft the best of four worlds. Ga je zelf een tuin aanleggen? Hierin vind je tal van superslimme oplossingen voor verloren hoekjes, de mooiste beplantingsplannen en ongewone ontwerpen.

5. Zelf zaden telen

Voor de zelftelers onder ons, of voor de nieuwsgierigen die zich er dit jaar eens aan willen wagen. Je eigen zaden winnen is echt heel leuk om te doen en het levert serieus wat op. Geoogste zaden zijn ook leuk om weg te geven als kleine cadeautjes.

Kristel blogt over tuinieren

Ontspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.be/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylede zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekends experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

nog meer: bloggers