Tips voor een prachtige paastafel

Met Pasen mag je ontbijttafel er gerust wat feestelijk uitzien! Nodig vrienden en familie uit voor een heerlijke paasbrunch rond een mooi gedekte tafel. Met deze tips maak je in geen tijd van je tafel een pa-rel-tje en haal je een heerlijke lentesfeer in huis voor een geslaagd paasweekend!

Kleurenpalet

Bepaal vooraf in welk kleurenpalet je je tafel wil aankleden. Ik koos voor een witte basis om het geheel fris en aantrekkelijk te houden. Daarna voegde ik groen toe voor een instant lentegevoel, goud voor een feestelijke touch en enkele pastelaccenten zorgen voor de paassfeer!

Groen en bloemen

Groen en bloemen vormen de basiselementen voor een mooie tafeldecoratie. Laat je creativiteit er op los, en stap af van een standaard boeket in een vaas. Kies bijvoorbeeld voor een hele reeks kleine vaasjes met losse bloemen, maak bloemenkransjes, hang bloemen op boven de tafel,… Ik maakte een tafelslinger van olijftakken, katjes, distels en solidago, dit laatste voor een subtiel geel paasaccent.

Kaarsen

Het mag dan wel lente zijn, kaarsen maken je brunchtafel sowieso gezelliger. Plaats theelichtjes in weckpotten, kies voor antieke kandelaars, of ga voor losse kaarsen. Tussen mijn tafelslinger plaatste ik witte stompkaarsen in verschillende maten. Ik plaatste ze op witmarmeren tegeltjes (nog restjes van onze keukenvloer…).

Servies

Haal je mooiste servies en bestek uit de kast om je tafel te dekken! Ik hield het clean met wit Rosenthal servies, Arne Jacobsen bestek, en lichtgroene Japanse theekopjes.

Servetten

Linnen servetten zijn uiteraard prachtig, maar ook papieren servetten kan je mooi presenteren met een lintje of touwtje errond. Ik gebruikte groen vlaskoord. Je kan er eventueel ook nog een takje eucalyptus of olijf tussen binden voor een extra leuk detail.

Naamkaartjes

Maak naamkaartjes zodat je gasten zich extra bijzonder voelen! Haal je beste handschrift boven of ga online opzoek naar een feestelijk lettertype. Je kan als extra nog een persoonlijk berichtje toevoegen aan de achterzijde van het kaartje.

Paaseitjes

En last but not least, paaseitjes natuurlijk! In alle kleuren, vormen en smaken! Ik koos voor gouden eitjes in combinatie met heerlijke pastel dragee-varianten!

Laat het smaken en een vrolijk Pasen!

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst en fotografie: Dorothee Dubois

nog meer: bloggers