Schatgraven tijdens showUP: 4 favoriete merken

Afgelopen weekend vond het halfjaarlijkse showUP event, een inkoopbeurs voor de home & gift branche, weer plaats. Met veel plezier heb ik deze beurs afgestruind om nieuwe merken en producten te spotten zodat ik deze met jullie kan delen.

Ted & Tone

Ik ben zo blij dat ik tijdens het showUP event het nieuwe merk Ted & Tone heb ontdekt. Dit merk, voor de allerkleinsten maar ook voor de groteren onder ons, is opgericht door de creatieveling Esther Schuivens. Ze ontwerpt met heel veel liefde de meest prachtige spullen waarin hout, smaakvolle printjes en de kleur okergeel vaak zijn terug te zien. En laat dat nou precies mijn lievelingskleur zijn. Dit bijzondere merk ga je zeer zeker nog eens terugzien op mijn blog.

By Wirth

By Wirth is een prachtig Deens merk dat met gebruikmaking van natuurlijke materialen, tijdloze producten ontwerpt. Hun designfilosofie is dan ook ‘design that loves growing old’. In vrijwel al hun ontwerpen is gebruik gemaakt van eikenhout en leer. Neem zeker eens een kijkje op de website van By Wirth om hun sublieme en tijdloze collectie te bekijken.

‘K Willem in huis

Vader Willem en dochter Esther maken geweldig mooie accessoires van ijzer. Niet alleen de ontwerpen zijn mooi, maar juist ook het verhaal erachter. De vader van Esther kreeg op zijn 49e een beroerte waardoor zijn rechterkant beschadigd raakte. Gelukkig zijn doorzettingsvermogen niet, want hij bleef doorgaan met lassen in zijn schuur. Zijn dochter was zo trots op hem en raakte spontaan aan het ontwerpen. En zo is hun bedrijf ‘K Willem in huis ontstaan. Esther bedenkt de functie van het ontwerp en de vorm, haar vader bedenkt hoe ze het kunnen maken en samen gaan ze aan de slag. Ik hou van dit soort verhalen die ons laten zien hoe uit een negatieve situatie uiteindelijk toch iets heel moois kan ontstaan.

House Doctor

De nieuwe collectie van House Doctor is als vanouds om door een ringetje te halen. Iedere keer opnieuw weten ze weer zo’n fijne settings te creëren dat ik het niet kan laten om deze weer met jullie te delen. De hele collectie, met prachtige sfeerbeelden, kun je in de catalogus van House Doctor bekijken.

REMADE with love

REMADE with loveAnne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen-award heeft gewonnen. Naast alle interieurideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast, houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.be.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers