De keuken als het hart van ons (t)huis

Man, wat klinkt dat als een cliché en toch is het zo! We zijn allebei graag in de keuken, want dit is de plek waar we alle verhalen horen. Van de kinderen tijdens een boterhammetje met hagelslag en van vriendinnen onder het genot van een kop thee of (als het onderwerp het behoeft) een goed glas wijn. Hier zetten wij elke vrijdag een bos bloemen op tafel en – wie ons volgt weet dit allang – hier worden alle lekkere taarten gebakken die we op onze blog delen.

Lekker veel (opberg-)ruimte

We hechten niet zoveel waarde aan heel veel luxe in de keuken (hoewel een tweede vaatwasser soms best handig zou zijn), maar worden met name blij van ruimte. Ruimte om te kunnen bewegen en vooral om onze spulletjes en boodschappen op te kunnen bergen. Aangezien de kinderen aan de lopende band knutselwerkjes maken aan de keukentafel, is er naast opbergruimte voor de benodigde keukenspullen ook gedacht aan kastruimte voor hun knutselspullen. In de trapkast – vakkundig weggewerkt achter de houten panelen – is extra plek voor voorraad, poetsartikelen en schoonmaakmiddelen in flessen die de keuken uit vloeken. Gelukkig zijn er ook merken die het snappen, want de stijlvolle flacons van Seepje pronken gewoon op het aanrecht.

Veel tijd

Er wordt door ons veel tijd in de keuken doorgebracht. We ontvangen er niet alleen ons bezoek en delen er lief en leed met onze gezinnen, maar het komt ook regelmatig voor dat er aan de eettafel nog gewerkt wordt. Daarom vinden we het belangrijk dat het er gezellig is en omringen we ons juist daar met fraaie items. Denk aan toffe dienbladen, een opvallende peper- en zoutmolen, een mooi zeeppompje en kleurrijke theedoeken. Een aantal van onze favorieten deelden we eerder in ons ‘voorjaarshuis’. En wat dacht je van die mooie koektrommel? Als je een beetje geluk hebt zit daar nog wat lekkers in als je een keer aanschuift voor een vers gezette koffie!

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers