Statement designverlichting voor elk budget

Naast een zwak voor bloemen, roze en design hebben we allebei een lampentic. Dat is – kwamen wij achter – bij allebei altijd al zo geweest. Jessica kocht zelfs van haar eerst verdiende centjes een Micky Mouse lamp. Daarna volgden nog vele exemplaren en ook Fleur verlicht haar vertrekken met een hoop fraaie exemplaren. Onze eerste blogpost over een aantal favorieten lees je hier.

Stoere leeslamp van Tonone

Je kon een tijd geleden al lezen hoe wij onze harten verloren aan de prachtige (lees-)lampen van Tonone. We namen je al een keer mee naar hun toffe pand in het creatieve Den Bosch. We kunnen niet uitsluiten dat het bij die ene Tonone lamp die we nu hebben blijft, want de mogelijkheden zijn oneindig binnen hun collectie.

Bollard bedlampje van Menu

Naast Jessica haar bed hangt een klein lampje van Menu, met de naam Bollard. Multifunctioneel, want naast het feit dat hij als hanglamp kan fungeren, kan je hem ook neerzetten – en je kunt hem – door het snoer in het lampje te klemmen – als spot gebruiken. Je koopt de Bollard lamp van Menu (in verschillende kleuren) hier in de vtwonen shop.

Klassieker

Van een klassieker hier en daar in onze interieurs zijn wij niet vies. Zo heeft Fleur een matzwarte Jieldé hangen en in haar slaapkamer staat een minstens zo industriële en stoere Anglepoise. Een Engelse oldtimer, want al meer dan 80 jaar zie je deze lamp in allerlei kleuren en maten voorbijkomen.

Planetenlamp

De planetenlamp van Please Wait to Be Seated krijgt altijd veel complimenten, maar veel mensen vinden het nogal een kostbare lamp. Doorslaggevend was voor ons dat dit ook écht een decoratieve lamp is. We hadden op deze plek anders misschien wel – een nog duurder – kunstwerk opgehangen. Daarbij geeft hij enorm mooi licht, waar we elke dag van genieten. Dit is er zo eentje die we ons hele leven blijven koesteren.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers