Een persoonlijk interieur met kustfotografie

Hoe maak je je interieur persoonlijk? Eén van de vragen die ik heel regelmatig krijg bij interieuradviezen of via mijn blog. Nochtans vind ik dit een van de meest gemakkelijke dingen bij het inrichten van een ruimte. De keuzes die je maakt bij het inrichten zijn allemaal het gevolg van de persoon die jij bent. En wie mij een beetje kent, weet dat ik enorm hou van kustfotografie.

De zee in huis

Voor mij is het vooral een kwestie van balans. Evenwicht vinden in het aanbrengen van persoonlijke toetsen is soms niet evident. Je kunt er snel in overdrijven waardoor elk stuk op zich opgaat in het geheel en niet meer tot zijn recht komt. Anderzijds kun je een huis ook heel kil doen aanvoelen door persoonlijke accenten angstvallig te vermijden.

Wijzelf wonen aan zee en hebben allebei een speciale band met dat prachtig stukje natuur. We zijn hier geboren en getogen, het is dan ook logisch dat je hier en daar accenten van het strand terugvindt. Ik ben geen kunstmens, maar mooie fotografie dat vind ik geweldig. Toen ik voor mijn laatste verjaardag een werk van fotograaf Thierry Matsaert cadeau kreeg van mijn lief, was ik dan ook door het dolle heen. Dat het dan nog een foto is van een van mijn lievelingsplaatsen hier aan onze kust maakt het des te specialer. Die foto is ook een mooi voorbeeld van hoe je een interieur persoonlijk maakt. Voor de een is het een mooie foto van de zee, voor ons hangt daar een verhaal aan vast. Zelf ook fan van mooie kustfotografie? Ga dan zeker eens een kijkje nemen bij Thierry! Ook de visserskoppen van Stephan Van Fleteren zijn een echte aanrader!

Naast algemene fotografie zijn familiefoto’s, reissouveniers, quotes met een bepaalde betekenis, boeken, planten en porselein goede voorbeelden van zaken die een interieur persoonlijk maken. Let erop dat hier een beetje een lijn in zit. Dat alles past binnen een bepaalde stijl (landelijk, scandinavisch, strak, …) of in een bepaald kleurschema zit. Zo maak je meer kans dat het uiteindelijk allemaal samen past.

Maak ook je keuze doordacht. Niet alles moet altijd uitgestald staan. Kies enkele zaken uit en verander bijvoorbeeld naargelang het seizoen. Zo kun je eens afwisselen en wordt het geen grote chaos. Alvast veel succes!

Over Eliza van Ergenstussenin.be

Eliza De Waele heeft drie grote passies: schrijven, interieur en de Belgische kust. Voor vtwonen schrijft ze over woonschatten aan zee, want als local kent ze de leukste plekjes en vindt ze de mooiste schelpjes om haar huis te decoreren. Sinds maart 2012 vind je haar ook op haar eigen blog Ergenstussenin, waar ze alles deelt over interieur, styling en de renovatie van haar huis.

Bron: Tekst & fotografie Eliza De Waele

nog meer: bloggers