Het voorjaarshuis van blogger Oh Marie!

Ik droom vaak van een soort Pastoe-toonzaal thuis, met een witte vloer, witte muren, hier en daar een designklassieker en een klein cluster vintage Mobach-vazen op een strakke wandkast. Een huis waar álles achter kastdeurtjes zit. Met – maar dat is pas écht futuristische toekomstmuziek – spullen die zelf aan het eind van de dag weer op hun plek in die kasten gaan liggen. Ik droom regelmatig over zaken die nooit gaan gebeuren, maar ach… het houdt een mens op de been.voorjaarshuis Oh Marie, keuken

De rommelige realiteit

De realiteit is namelijk, helaas maar niet verrassend, anders. Ons gezin bestaat uit een kindje van 2 met een puzzelmanie, een man met een te serieuze Lego-hobby en een lid van hoarders anonymous (ik laat in het midden wie). Ons huis ziet er geenszins uit als een Pastoe-toonzaal. Eerder als een uitdragerij, als we alle drie een beetje ons best doen. De eettafel wordt momenteel in beslag genomen door een knikkerbaan van Lego, 5 puzzels (ik moet ze hoognodig weer eens uitsorteren, want het kind probeert as we spreak vruchteloos een Cars-puzzel te maken met Hello Kitty-puzzelstukjes). En dan kom ik daar nog eens bij met mijn weefgetouw (een hobby die ik weer oppakte) met bijbehorende rommel. En dan zwijg ik nog over de bananenbroodkruimels, die uitgesmeerde banaan en de lege koffiemokken die hoognodig naar de afwasmachine gebracht moeten worden (ik voel me niet geroepen, ik heb vorige week nog een paar sokken in de wasmand gegooid). Zo’n minimalistische toonzaal wordt alleen maar onbereikbaarder zodra je gezin groeit en je beschikbare tijd krimpt.

Verlangen naar een voorjaarshuis

Ik verlang dus naar een voorjaarshuis. Naar zonlicht, open deuren, zingende vogels en om het hele huis weer eens van boven tot onder op te ruimen (en als we in een héle goede bui zijn: te soppen). Ter inspiratie voor hen die meedoen aan de vtwonen-voorjaarshuisactie en die misschien ook wel streven naar een minimalistisch, opgeruimd interieur, zocht ik de 10 meest mooie items uit de vtwonen-webwinkel bij elkaar. Waaronder een Pastoe-stoel (hoop doet leven), maar ook zaken die al tijdenlang op mijn eigen verlanglijstje staan en die ik ooit misschien nog eens aanschaf. Als het huis weer uitgemest is.

Eerste stap

Trouwens, de eerste stap naar mijn ultieme droom hebben we al gemaakt: we voegden pas een margriet-gele prullenbak van Brabantia aan de keuken toe. Waar ik zo die banaan maar eens naar ga afvoeren, om te beginnen.

verlanglijstje voorjaarshuis in stijl van oh marie

Klok van Zuiver, bord van Iittala, bord van &k Amsterdam, tafellamp van Umbra Shift, dekbedovertrek van Fabelab, stoel van Pastoe, opbergbox van Umbra Shift, deken van Brita Sweden, plantenbak van Ferm living, pedaalemmer van Brabantia.

Marlous van Oh Marie

Marlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.be/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, dé tegendraadse blog voor de creatieve geest. Op haar blog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder.

nog meer: bloggers