Vers groen in vintage flessen

Kort samengevat en zonder in allerlei kleffe bloemlezingen te ontaarden: ik hou erg van de natuur. Of meer: van het wonder dat de natuur is. Naast het afschuimen van kringloopwinkel hou ik daarom ook erg van tuinieren. Vintage flessenVintage Flessen met stekjesVintage Flessen

Mijn tuin

Toch denk ik dat mijn buren er momenteel van overtuigd zijn dat ik níet van tuinieren hou, gezien de staat waarin mijn tuin momenteel verkeert. Maar, ik heb een goed excuus waarom mijn tuin erbij ligt alsof ik er een onkruidkwekerij begonnen ben. Helaas een die na het plaatsen van dit artikel niet meer opgaat, maar dat weten de buren dan weer niet.

Stekjes in een fles

Ik bedacht namelijk dat het leuk zou zijn om oude flessen te gebruiken om stekjes in te zetten. Zie het als een (mooier) alternatief voor die boon die je vroeger op school in een pot met natte watten stopte en waar dan een plantje uit groeide. Het is zo prachtig hoe de wortels van die mini-plantjes uitwaaieren door het water. En om te zien hoe iedere plant zijn volledig eigen wortelstelsel heeft. Niet alle planten zijn geschikt om op deze manier te houden: zo blijkt de Hortensia absoluut niet tegen kletsnatte wortels te kunnen. Wat ik grappig vind, want Hortensia is gek op vocht. Maar dan wel in combinatie met zwarte aarde, zo blijkt.

Onkruid

Het werkt trouwens ook prima met onkruid. Dat plantje in de Herman Jansen fles rechts is een behoorlijk hardnekkig onkruidje dat, als je niet uitkijkt, je hele tuin overneemt. Zijn uiterlijk is verraderlijk doorsnee: hij gaat zo door voor een vaste plant. Je ziet hem daarom gemakkelijk over het hoofd, precies wat hij wil natuurlijk. Weet je nog wat ik zei over het wonder van de natuur? Nou, dat soort dingen vind ik geniaal. Ondanks dat het ook vrij irritant is natuurlijk, want je moet serieus goed opletten bij je wekelijkse (of in mijn geval maandelijkse) rondje onkruid wieden.

Vintage flessen

Voor de rest gebruikte ik veel voorkomende stekjes voor mijn vintage flessenverzameling: van links naar rechts: Vrouwenmantel, Sedum, Akelei, Aardbei en dus dat onbestemde onkruidje (wie weet hoe het zou heten – ik hoor het graag!). Ik selecteerde de flessen op hun smalle hals en dat er nog een mooi reliëf of tekst in hun glas zat. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om oude bierflessen te gebruiken. Dan loop je wel de fun van een kringloopbezoek mis, maar in ruil daarvoor krijg je er wel een avondje doorzakken voor terug.

Meer ideeën met vintage flessen vind je op mijn vtwonen ❥ VINTAGE Pinterest-board!

Over Marlous van Oh Marie

Marlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.be/oh-marie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, de tegendraadse blog voor de creatieve geest. Op haar blog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers