Geometrische hanger van houten blokken

Houten blokken zijn eigenlijk helemaal geen leuk speelgoed. Ze worden door de kamer gegooid, of de kat wordt ermee ‘geaaid’ en als je erop gaat staan doet dat zo’n pijn dat je het je ergste vijand niet toewenst. Houten blokjes zijn echt alleen leuk als er daadwerkelijk iets mee gebouwd is en het netjes op een kast staat. Maar voor dat doeleinde (waar ze toch ooit voor verzonnen zijn), worden ze volgens mij door geen enkel kind gebruikt.

Kringloopwinkel

Ik denk dat ze daarom in grote getale bij de kringloopwinkel eindigen. Houten blokjes hadden ook op mij ooit een enorme aantrekkingskracht, voortkomend uit een soort (misplaatst, zo blijkt) gevoel van nostalgie. De schellen vielen me op tijd van de ogen tijdens een kringloopbezoek met een vriendin, die toen al wel een kind had. Terwijl ze de houten blokjes links liet liggen en twee balletjes van zacht plastic afrekende, lichtte ze toe: “Mijn kind gooit álles door de kamer en met deze ballen kan hij tenminste geen schade aan het meubilair aanrichten”. Een illusie armer maar een goeie tip rijker kwam ik die middag de kringloopwinkel uit. Omdat houten blokjes er nog steeds heel regelmatig liggen en ze ook nog eens spotgoedkoop zijn (weinig vraag, groot aanbod) besloot ik een zak mee te nemen en een nieuw doel voor ze te bedenken.

DIY geometrische hanger

De Totem posterserie van Ferm Living was uiteindelijk de inspiratiebron voor de hanger die ik met ze maakte. Eerst koos ik een combinatie van blokjes die ik goed bij elkaar (en op elkaar) vond passen. Daarna boorde ik er gaten in. Je kan de blokken ongeschilderd laten of, zoals ik deed, sommige vlakjes een kleur geven (ik gebruikte de matte verf van Little Greene in de kleuren smalt en grey teal). Toen de verf droog was reeg ik ze aan een leren koord en hing ze op.

Het blauwe schilderij op de achtergrond ‘herontdekte’ ik ook door dit project. Een paar artikels geleden schreef ik al over mijn nieuwe liefde voor blauw. Blijkbaar ben ik niet de enige die deze kleur opnieuw omarmt, want op de vt wonen & design beurs bleek blauw ook ineens het nieuwe wit te zijn (of iets in die strekking – het was in ieder geval alomtegenwoordig). Ineens herinnerde ik me dit schilderij dat ik afgelopen zomer uit een Zweedse kringloopwinkel meenam. De vormen en kleuren van deze items passen zo goed bij elkaar dat het bijna lijkt alsof ze al die jaren op elkaar hebben liggen wachten. Het enige wat deze blokjes nu nog in je interieur aanrichten is aantrekkingskracht. Bijkomend voordeel van dit stylingidee is dat ze hangend een minder groot gevaar voor je voeten vormen.

Kijk ook eens op mijn vtwonen ❥ VINTAGE Pinterest-board!

Over Marlous van Oh Marie

Marlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.be/oh-marie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, de tegendraadse blog voor de creatieve geest. Op haar blog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers