DIY kerstkrans

Met dezelfde takken die ik vorige week gebruikte om cadeaus te versieren, maakte ik ook een aantal kerstkransen om nog meer kerstsfeer in huis te brengen.DIY kerstkransDIY-kerstkrans-2

De geur van kersttakken

Omdat ik geen stevige ijzerdraad in huis had, gebruikte ik hiervoor een oude elektriciteitskabel (je bent creatief of je bent het niet)! Deze had gelukkig een bruine kleur waardoor het geheel er erg natuurlijk uit bleef zien. Met dun ijzerdraad bond ik kleine takjes aan de kabel vast, als je de takjes laat overlappen verdwijnt de ijzerdraad vanzelf uit het zicht. Het is even een prutswerkje maar het resultaat is het zeker waard en de heerlijke geur van al die kersttakken maakt ook een hoop goed!

Neerhangen maar!

Ik vond het erg mooi om ze in een groep boven de zetel te hangen op verschillende hoogtes voor een speels effect. Je kunt de kransen natuurlijk ook op verschillende plekken in huis ophangen. Bekend maar nog steeds erg mooi is een kerstkrans aan de deur of voor het raam. Tijdens het kerstdiner kun je ze ook plat op tafel leggen met wat kaarsen in het midden. Ik koos ervoor om van iedere taksoort een krans te maken, maar je kunt ze natuurlijk ook met elkaar combineren in één krans. De takken die ik gebruikte zijn de Eucalyptus, de Pinus, Coniferentakken en de Skimmia Japonica. Bij de bloemist, het tuincentrum of in de natuur zijn genoeg mooie groene takken te vinden om een echte kerstkrans mee te maken.

Wil je meer inspiratie voor groen in huis? Volg dan mijn vtwonen ♥ BOTANIC Pinterestboard!

Over Marij van My Attic

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers