Anthurium Clarinervium: liefde op het eerste gezicht

In mijn vorige blog schreef ik nog over mijn favoriete kamerplanten van dit moment. Vandaag voeg ik een bijzonder exemplaar aan mijn lijstje toe: de Anthurium Clarinervium!

Anthurium Clarinerviu

De Anthurium Clarinervium is van origine afkomstig uit het zuiden van Mexico. Deze plant herken je aan de grote hartvormige bladeren met een fluweelachtig oppervlak. Extra mooi zijn de witte aderen die door de bladeren lopen waardoor er een prachtig patroon ontstaat. Daarnaast zijn de bladeren dik en stevig waardoor ze bijna doen denken aan dun karton. De Anthurium Clarinervium wordt vaak verward met de Anthurium Crystallinum. Dit omdat ze gewoon ontzettend op elkaar lijken (ik zie het verschil eerlijk gezegd bijna niet)!

Liefde op het eerste gezicht

Ik zag de Anthurium Clarinervium steeds vaker voorbijkomen op Instagram en werd er een beetje verliefd op… Het is niet een plant die je veelvuldig ziet staan bij tuincentra dus ik was eigenlijk bang dat hij lastig te vinden zou zijn. Maar tijdens een bezoekje aan het tuincentrum voor een stylingklus, liep ik gewoon zomaar tegen deze knapperd aan! Zo bijzonder, die diep donkergroene grote bladeren, die nam ik dus meteen mee naar huis! Ik denk dat deze nu wel op nummer 1 komt in mijn lijstje met favo planten!

Verzorgingstips

Deze plant kan je het beste licht vochtig houden, maar overdrijf niet; te nat is nooit goed! Zorg dus dat overtollig water weg kan lopen door hydrokorrels en een bloempot met een gat onderin te gebruiken. Voel altijd eerst even met een vinger aan de potgrond voor je de plant water geeft. Voelt de grond bijna droog aan, geef dan weer een scheutje water. Verder vindt deze plant het fijn als zijn bladeren af en toe worden beneveld met water en kun je hem het beste op een lichte plek zetten, maar niet in direct zonlicht. Heel droge lucht is niet goed voor de Anthurium, zet hem dus niet in de buurt van een radiator. Als de randjes van de bladeren bruin kleuren, betekent dit dat de luchtvochtigheid te laag is en kun je hem eventueel verhuizen naar de badkamer!

Spiced Honey

Ik vind de donkergroene bladeren het mooist uitkomen tegen een gekleurde achtergrond. Nog geïnspireerd door de Kleur van het Jaar 2019 ‘Spiced Honey’, schilderde ik een aantal canvassen in warme tinten. Deze kleuren vormen een mooie achtergrond voor mijn nieuwe plant!

MY ATTIC

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers