vtwonen

Een groene muur voor Lola

Een tijdje terug kregen we de vraag of we de kamer van de achtjarige Lola wilden opfrissen. Een project dat we met veel plezier aanpakten. Al was het niet evident. Want, een kinderkamer voor een achtjarige meisje, hoe begin je daar in godsnaam aan? Ze is geen klein meisje meer, maar blijft natuurlijk wel een kind. Dit is het resultaat.

We kenden Els, de mama van Lola, via Instagram en volgen maar wat graag de leuke foto’s van haar immer perfect gestylde olijke trio. Toen ze ons vroeg of we de kamer van haar oudste dochter wilde restylen – een heerlijke ruimte met maar liefst twee grote ramen waardoor het licht zelfs op de donkerste dag van het jaar zalig naar binnen kan stromen – zeiden we dan ook volmondig ‘ja’. De enige meubels die we absoluut niet mochten vervangen, waren het bed en de antieke tafel van de grootmoeder van Els. Voor de rest kregen we carte blanche.

Voor onze komst werden alle muren wit geschilderd zodat we een perfect blank canvas hadden om mee aan de slag te gaan.
We kozen voor een kleurenpalet van groen en zachtroze aangevuld met wit, goud en hout. Op de accentmuur kwam een groen behang van Roomblush, boven het bed kwam een nude hemel van Konges Slojd.

Tegenover het bed maakten we een knusse leeshoek, met kussens op een grote zachte matras waarop Lola heerlijk kan chillen. Alleen of met haar vrienden, broer of zusje. Boven het matrasje voorzagen we een DIY kledingrek waar de kleine fashionista haar top pieces kan uitstallen. Doorheen de hele kamer plaatsten we foto’s van familie en vrienden in leuke kaders om haar kamer helemaal eigen te maken.

We krijgen nog steeds kippenvel als we denken aan het moment dat Lola haar kamer voor het eerst zag. Waar ze voorheen nooit op haar kamer speelde, spendeert ze er nu heel veel tijd. Lola blij. Wij blij. 

Over Isabel en Liesbeth van Mothers Of The Home

Ze bloggen naast hun drukke jobs allebei op MWordmag, hebben de handen vol met hun kroost en als er nog tijd over is, restylen ze kidsinterieurs onder de naam Mothers Of The Home: Isabel De Langhe en Liesbeth De Puysseleir zijn twee bezige bijen met een passie voor kids én hun interieur. Hun stylingtips, ontdekkingen en leukste woonitems delen ze op vtwonen.be/mothersofthehome.

Test en foto’s: Isabel De Langhe

Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties