#projecthometobe28: Een vleugje bohemian vibes

Het is ondertussen al een dik jaar geleden sinds we onze slaapkamer min of meer afgewerkt mochten noemen. Toch was onze dromerige witte slaapkamer net nog niet dromerig genoeg. Het miste nog een vleugje warmte en gezelligheid.

Na twee tripjes naar Ibiza (waaronder eentje waarin we in het huwelijksbootje stapten) werd het ons al snel duidelijk dat we een wit interieur héél leuk vinden in combinatie met warme aardetinten, leuke patronen of zachte materialen. Een vleugje bohemian zeg maar. Waar een uitje naar Ibiza niet allemaal goed voor is.

Een vleugje bohemian graag

Als je aan bohemian denkt, dan denk je automatisch aan wit, rust, relaxte vibes, cactussen, rotan en leuke prints. Ja toch?! Of behoor je eerder tot de categorie die aan een cocktail onder de palmbomen op het strand denkt? Kan/mag ook natuurlijk!

Maar back to the bedroom… Waar voordien rotan en groen een héél subtiele plek kregen in onze slaapkamer, hebben we nu iets meer aandacht besteed aan het vinden van enkele nieuwe accessoires om een extra vleugje warmte en gezelligheid toe te voegen. Het lijken misschien kleine details, maar ze kunnen zo’n enorm verschil maken. Kijk maar eens hoe het er eerst uitzag.

Spicing it up

Waar we dus eerder dachten dat de ruimte klaar was, volgden we ons gevoel… De kleine plant ruilden we in voor zijn grotere broer uit de leefruimte en een grote cactus. Bovendien vonden we enkele maanden geleden deze prachtige plaid en iets later een hippe ronde rotan spiegel. 2 keer grote liefde op het eerste gezicht! Tot slot vonden we vorige week heel toevallig een klein wandtapijtje dat perfect was om de ruimte naast onze grote spiegel aan te vullen.

#projecthometobe 28: Deze ruimte was voor ons de perfecte wake-up call dat een kamer nooit volledig af is. Een thuis zal altijd blijven evolueren. Waar we voordien dachten de perfecte slaapkamer gecreëerd te hebben die volledig klaar was, werd het uiteindelijk duidelijk dat het nog wat extra liefde nodig had. Dus deze keer is onze conclusie meer een tip: neem je tijd om een ruimte te laten groeien. En hé, het is helemaal oké om eens van idee te veranderen en de boel helemaal om te draaien.

Dots DIY (ga zelf aan de slag hier), ronde rotan spiegel (Maison du Monde), cactus (Ikea), leren poefje DIY (ga zelf aan de slag hier), klein vierkant spiegeltje (Anthropologie New York), slippers (Etam), rotan krukje (Morres), grote plant (Ikea), rieten mand (tuincentrum), rechthoekige spiegel (Ikea), wandtapijt (action), plaid (Maison du Monde), rotan lamp (Maison du Monde).

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

Tekst en foto’s: Aurélie Van Houte

nog meer: bloggers