Stoere babykamer met vtwonen posters

Ai. Als je zwanger bent vliegen de troetelberen en zoete unicorns je om de oren. Niet zo’n fan van pasteltinten? Dat is herkenbaar en helemaal niet zo erg. Wil je liever een stoere babykamer die ook nog eens fijn is voor je baby? Dat kan! En dat doe je zo.

Zwart-wit is OK voor baby’s

Zielig, zo’n clean Scandinavisch interieur? Zeker niet, baby’s kunnen namelijk nog niet goed zien. Ze zijn dol op contrast, want dat kunnen ze wél waarnemen. Daarom bedacht Wee Gallery bijvoorbeeld de Art Cards. Grafisch én je baby is er gek op. Ook de vtwonen posters met ballon of vogels zijn eye candy voor je mini. En voor jou.

Pastel is niet altijd suikerzoet

Wanneer je één pastelkleur kiest en de rest neutraal houdt, blijft de uitstraling rustig. Fijne bijkomstigheid: het maakt je baby ook meer relaxed. Bij koele zachte kleuren is dit effect het grootst: pistache groen of babyblauw dus. Deze tinten kun je goed combineren met zwart, wit en hout. De optelsom is een stoere babykamer met een pastel accent.

Voeg houten speelgoed toe

Zwart-wit voor het contrast: check. Een pasteltint voor de rust: check. Nu nog wat houten accenten. En ja, het duurt wel even voordat je baby echt gaat spelen. Maar een groot voordeel van houten speelgoed is dat het mooi is om naar te kijken. Daarnaast helpt het je baby om zich motorisch beter te ontwikkelen. Door het natuurlijke gewicht verfijnt je kind zijn oog-hand-coördinatie sneller. En: houten speelgoed kun je goed tweedehands kopen en later weer verkopen. Win-win-win dus.

En dan nog wat leuks aan de muur

Bijvoorbeeld uit het vtwonen posterboek. Hierin zitten 48 posters met leuke grafische prints en quotes. Voor in je keuken, werkkamer of in die stoere babykamer dus. Wist je dat de vtwonen-redactie deze posters zelf heeft getekend, geborduurd en gestempeld? In de vtwonen-shop kun je het posterboek nu bestellen. Deel je jouw resultaat op Instagram met #vtwonenposterboek?

Iets leuks gezien op de foto’s?

De posters komen allemaal uit het vtwonen posterboek. De zwart-witte Art Cards zijn van Wee Gallery. Die fantastische speelgoedauto’s zijn een design van Floris Hovers voor Ikonic Toys. De houten Ubikubi 11+1 speelhuisjes zijn verkrijgbaar bij webshop Hoeked. De lichtblauwe plaid is van gerecycled denim en gemaakt door By Mölle. De witte hydrofiel is met de hand bestempeld met natuurlijke indigo door BORO*MINI. En tot slot is de houten trein van Waschbär.

Laura en James

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Je kunt haar volgen op haar duurzame blog Laura en James. Ze schrijft hier over duurzame kleding, natuurlijke verzorging en biologisch eten. Voor jou en je kind. Op vtwonen.be vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven.

Bron: Fotografie Mr. & Mrs. Interior | Tekst Laura en James

 

nog meer: bloggers