Juttu: duurzame winkel in Antwerpen

Een dag in Antwerpen is altijd een feest voor shoppers en cultuurliefhebbers. Tweedehands winkelen in de Kloosterstraat, inspiratie opdoen in het MoMu en wegdromen bij de etalage van Dries van Noten… Nu heb ik nog een goede reden om snel weer eens naar Antwerpen af te reizen: Juttu. Een duurzame conceptstore met meer dan 100 kleding- en lifestylemerken.

Duurzame winkel in Antwerpen Juttu Duurzame winkel in Antwerpen Juttu Duurzame winkel in Antwerpen Juttu

Duurzame winkel in Antwerpen Juttu merken als O My Bag en studio JUX

Anekdotes & storytelling

De oprichters van Juttu zijn werkzaam voor de grote Vlaamse keten in sport- en vrijetijdskleding, A.S.Adventure. Zij ontdekten steeds meer mooie merken die niet binnen het huidige assortiment van hun winkels passen. Daarom bedachten ze Juttu – het Finse woord voor anekdotes en storytelling. Want in deze duurzame winkel in Antwerpen vind je merken met een verhaal.

Shop bewust en minder impulsief

De duurzame winkel Juttu is niet ingericht per merk, maar op thema. Door stil te staan bij welke stijl bij jou hoort, koop je minder impulsief. Er zijn voor de hand liggende thema’s zoals His (stoer en sterk) en Her (zacht en vrouwelijk). Maar ook contrasten, zoals het chique Majestic en het authentieke Origin. Keuze genoeg, want de winkel is meer dan 700 m² groot! Wees niet bang: in deze winkel raak je niet overprikkeld. Er is ruimte, rust en er zijn stylisten om je te helpen kiezen. En meer dan 100 merken dus, waaronder old time favourites als Granny’s Finest, O My Bag, Story Tiles en Studio Jux. Maar ook veel nieuwe ontdekkingen. Ik ga snel een kijkje nemen!

Juttu, Meir 19, Antwerpen
Op 2 december ging er een tweede filiaal open in Brugge in de Noordzandstraat 54 en sinds 25 maart kun je ook in Roeselare terecht in de Ooststraat 20/22.

Over Laura van Laura en James

Laura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.be vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: Fotografie Juttu | Tekst www.lauraenjames.com

 

nog meer: bloggers