Duurzame kinderwagen van Greentom

Ook qua transport probeer ik duurzame keuzes te maken: ik doe zoveel mogelijk op de fiets en met het openbaar vervoer. En ik heb geen auto, dus mijn baby vervoer ik straks ook het liefst op een duurzame manier. Maar bestaat dat eigenlijk wel, een duurzame kinderwagen?

De groenste kinderwagen ter wereld

Ja hoor, die bestaat! Greentom is het antwoord en het is een Nederlandse uitvinding. Deze duurzame kinderwagen wordt volledig gemaakt van gerecyclede kunststoffen. Het zitje is zelfs van oude frisdrankflessen. Er is ook een Greentom reiswieg op de markt. Zo kun je de wagen gebruiken vanaf de geboorte tot 18 kg. En daarna gebruik je hem gewoon voor je tweede kind of verkoop je hem via 2dehands. Tot slot kun je de kinderwagen weer bij Greentom Upp inleveren. Zij zorgen dat alles hergebruikt en gerecycled wordt, bijvoorbeeld voor een nieuwe kinderwagen of in de toekomst ‘de groenste rollator ter wereld’. Zo is de cirkel weer rond.

Compacte kinderwagen

Inmiddels heb ik zelf een Greentom. Lees mijn ervaring met deze duurzame kinderwagen op mijn blog. Zelf een proefrit maken? Dat kan bij Babypark. De Greentom Upp beschikt over verende eigenschappen en de zwenkwielen hebben dubbele kogellagering. Dit zorgt ervoor dat de wagen heel wendbaar is. De compacte kinderwagen is ook makkelijk in- en uit te klappen, handig voor iedereen die wél een auto heeft, Tot slot, ook niet onbelangrijk: er zijn 30 kleurcombinaties, dus voor elk wat wils.

En zijn er nog andere duurzame opties?

De meeste kinderwagens worden helaas niet op een duurzame manier gemaakt. Zonde dus om een nieuwe ‘gewone’ kinderwagen aan te schaffen. Maar je kunt wel kijken naar een tweedehands kinderwagen. Zo worden deze wagens in ieder geval zo lang mogelijk ‘hergebruikt’. Vraag eens rond, misschien is er iemand om je heen die nog een kinderwagen over heeft. En ook op 2dehands zijn volop tweede- of derdehands exemplaren te vinden. En die kunnen zeker nog een babytje rondrijden!

Over Laura van Laura en James

Laura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.be vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron fotografie Greentom | Tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers