Kerstkransen maken kan iedereen!

Nu de Sint terug naar Spanje is getrokken kunnen we ons eindelijk helemaal laten gaan met kerstdeco. Ook voor mij is Kerst echt elk jaar een feest. Al van toen ik kind was hadden we elk jaar een echte boom in huis en het versieren ervan was keer op keer een feest. Kerst vierden we vroeger bij mijn grootouders en kerstavond thuis. Nu gaan we met kerstavond allemaal naar mijn ouders en op kerstdag zijn we bij de familie van het lief. Gezelligheid, lekker eten, cadeautjes. I lOVE IT. Voor ons ook meteen de laatste kerst zonder kind. Extra speciaal dus dit jaar. Zoals jullie weten ben ik niet de meest fervente knutselaar, maar aan eenvoudige DIY’s waag ik me graag. Vandaag toon ik jullie enkele leuke kransen die je gemakkelijk thuis kunt maken!

Een kerstkrans aan de voordeur

Ik vind het altijd heel fijn als ik een leuke krans of wat subtiele lichtjes aan de huizen zie hangen. Je draagt als het ware bij aan de totale kerstsfeer in je dorp of stad en dat vind ik een leuke gedachte. Elk jaar hang ik dus een krans aan de deur. Ik kocht enkele jaren geleden een krans met vals kerstgroen die ik jaar na jaar opnieuw gebruik. De basis blijft dezelfde, maar elk jaar verandering ik de afwerking. Dit jaar stak ik er oud-roze balletjes in, wikkelde ik er een gouden slinger met sterretjes rond en bevestigde ik er enkele denappels op. Handig hierbij (maar eigenlijk voor alle kerstdeco) zijn dennenappels en kleine kerstballetjes waaraan een ijzerdraad is bevestigd (vind je in de meeste tuincentra). Zo kun je die heel gemakkelijk in de boom of op een krans aanbrengen!kerstkrans

kerstkrans

De eucalyptuskrans

Een echte hype op Pinterest en Instagram is de eucalyptuskrans. Ook ikzelf was er echt helemaal verliefd op geworden en nu ik weet hoe eenvoudig die te maken is, ben ik er helemaal fan van. Ik kocht een metalen ringvorm en wikkelde er eucalyptustakken rond, die blijven heel gemakkelijk rond de ring zitten, maar achteraf verstevigde ik alles nogmaals door wat fijn ijzerdraad rond de takken te wikkelen. Et voila: een beetje Pinterest in huis!

kerstkrans kerstkrans

Een niet-ronde krans

Een krans hoeft ook niet noodzakelijk rond te zijn! Deze ster vond ik bij Dille & Kamille en ik bevestigde er gewoon alles aan wat ik leuk vond. Wat eucalyptus en ander groen, een houten vogeltje, een glazen kerstbal (waar ik wat gouden sterretjes en een groentakje in stopte), een goud-metalen sterslinger en weer wat dennenappeltjes. Ik vind de ster echt superleuk. Ongedwongen, nonchalant en vooral heel natuurlijk! Bij mij hangt de ster aan de inkom, zo krijgt iedereen die binnenkomt onmiddellijk de juiste sfeer mee!

Shopinfo

Over Eliza van Ergenstussenin.be

Eliza De Waele heeft drie grote passies: schrijven, interieur en de Belgische kust. Voor vtwonen schrijft ze over woonschatten aan zee, want als local kent ze de leukste plekjes en vindt ze de mooiste schelpjes om haar huis te decoreren. Sinds maart 2012 vind je haar ook op haar eigen blog Ergenstussenin, waar ze alles deelt over interieur, styling en de renovatie van haar huis.

Bron: Tekst & fotografie Eliza De Waele

nog meer: bloggers