Het voorjaarshuis van blogger Elske

Yes, de lente is in aantocht. Ik kan niet wachten tot het buiten weer groen en warmer wordt en de tuindeuren weer open kunnen. Met de zon op de ramen krijg ik zin om de stofdoek eens flink door het huis te halen: voorjaarsschoonmaak! En wat zou er mooier zijn dan om na het poetsen, stoffen en opruimen je huis een flinke opfrisser te geven met het vtwonen voorjaarshuis 2017.voorjaarshuis blogger Elske

Keuzes, keuzes, keuzes

Een goede voorbereiding op deze megagave actie van vtwonen is het halve werk, dus ik ga vast aan de slag met mijn verlanglijstje. 10.000 euro aan woonproducten, wie wil dat niet winnen? Ik wil heel graag de bovenverdieping opfrissen: nieuwe bedden voor de meiden en leuke aankleding voor hun kamers. En een nieuw bed voor onszelf of ga ik toch voor een nieuwe kledingkast?

Oh, en ook de tuin wil ik dit jaar meer betrekken bij onze woonruimte. Leuke stoelen voor op het terras en een houtkachel kunnen ook op het lijstje. Voor de woonkamer ga ik op zoek naar frisse kussens voor op de bank, een mooie fauteuil en een lamp voor boven de eettafel. En misschien een leuk en handig krukje, om bij te schuiven als er bezoek komt of als plantentafeltje? Ik moet mijn budget slim verdelen én precies op het bedrag van 10.000 euro uitkomen.

Grafische parels

Naast wat grotere items kies ik ook een aantal planten en natuurlijk een paar grafische parels. Een mooie ingelijste poster is een eyecatcher aan de muur, of hang er een aantal bij elkaar. En met een memobord of -rek aan de wand maak je een saai hoekje heel persoonlijk: hang er tekeningen van je kinderen op, of gekregen kaartjes en foto’s. Je ziet, exact 10.000 euro bij elkaar shoppen is zo simpel nog niet!

Tips

Mijn 5 tips om goed voorbereid deel te nemen aan het vtwonen voorjaarshuis 2017:

  • Zoek spullen uit voor heel je huis. Focus niet op één ruimte, maar geef je hele huis een opfrisser.
  • Maak van te voren een moodboard als inspiratie voor het shoppen.
  • Kies een kleurpalet en kies daar je spullen op uit. Zo maak je meer een geheel van alle ruimtes in je huis.
  • Vergeet de tuin of balkon niet mee te nemen in je plan.
  • Bereid je alvast goed voor en kijk uitgebreid rond in de vtwonen-shop.

Favoriete items

Mijn 10 favorieten voor het voorjaarshuis vind je hieronder.
verlanglijstje voorjaarshuis in de stijl van blogger elske

Hanglamp van HKliving, poster van Elske, memobord van vtwonen, kleed van Stapelgoed, beker van Iittala, kuipstoel van Zuiver, bedbank van Coming Kids, kussen van de Kussenfabriek, buitenkeuken van Weltevree.

Over Elske

Elske droomde er al jaren van om haar eigen kaarten en posters te ontwerpen. Ze volgde een opleiding grafisch ontwerp, startte een blog en er ging een wereld voor haar open. Inmiddels heeft ze haar eigen posters en kaarten, te koop op haar blog elskeleenstra.nl. In haar blog op vtwonen deelt ze wekelijks haar inspiratiebronnen en liefde voor grafische vormgeving. Veel plezier!

Bron: Tekst & fotografie Elske Leenstra

nog meer: bloggers