Vrijstaande woonschuur met B&B in Vortum-Mullem

Het was een flinke sprong in het diepe, hun geliefde Randstad inruilen voor een huis in de weilanden van Noord-Brabant. Maar wát een hoop ruimte, licht, lucht én vrijheid kregen Antoine en Esther daarvoor terug.

Terug naar Noord-Brabant

“We woonden heel mooi in ons hoekhuis op het Rotterdamse schiereiland Katendrecht. De stad was binnen handbereik en we hadden uitzicht over de Maas. Wat wil een mens nog meer? Tja, toch wat anders, ontdekte ik”, vertelt Antoine. Heel concreet: hij wilde terug naar zijn geboortegrond in Noord-Brabant om er een langgekoesterde droom na te jagen: gasten ontvangen, mensen nieuwe energie geven met mooie vormgeving, 
persoonlijke aandacht en een landelijke omgeving.

De vleugels van een merel

Stoer, dat is wat het huis volgens Esther vooral moet zijn. Een robuuste gezinswoning, die met drie jongens tegen een stootje kan en waarin 
geleefd mag worden. En vergeet ook de dubbele voordeur niet: één voor de gasten en één voor het gezin, zodat werk en privé altijd gescheiden kunnen worden. Verder kreeg architectenbureau Onix NL de vrije hand. Antoine: “Best lastig. Ik ben iemand die graag zelf de controle houdt, maar zo’n groot project moet je wel uit handen geven. Toen we in Groningen naar de eerste ideeën van architect Haiko gingen kijken, liet hij ons een filmpje zien van een vogel – een mannetjesmerel bleek later. De maquette kwam en toen zagen we het: de grote zwarte gevel stelde de vleugels van de merel voor. Alsof hij landt in het groene landschap.”

Shoppen in de stijl van…

Antoine en Esther houden van een stoer, robuust interieur waarin geleefd mag worden. Omschrijft dit ook jouw stijl? Shop dan hieronder in de stijl van Antoine en Esther.

shoppen-in-de-stijl-van-Antoine-en-esther

Bron: vtwonen 1-2016 | Fotografie Jansje Klazinga | Tekst Seline Steba

nog meer: binnenkijken