Vrijstaand huis in Dirkshorn

Houtbewerking is zijn hobby en ook zij is gek op de natuurlijke warmte van hout. Was het toeval dat Mirella en Michael terechtkwamen in het vrijstaand huis van een meubelmaker, gevuld met hout? Of geluk?

Het hout-met-wit-en-industrieel-huis

Mirella: “Ik hou van een Scandinavische stijl: licht, schoon en warm. Dus hebben we alles wit geschilderd, op twee lange wanden in de woonkamer met open woonkeuken na. Die zijn legergroen geworden. Daardoor komt die grote ruimte meer naar je toe en wordt het knusser. Zo’n grote ruimte vraagt ook om grote spullen, het mag hier allemaal een tikje overdreven zijn. De weinige accessoires die ik heb, breng ik in groepen bij elkaar. Zoals een aantal mooie bordjes aan de muur. Ik wil graag dat het rustig blijft en opgeruimd, van een vuile mok op het aanrecht of een wasmand in mijn slaapkamer word ik ook niet blij.”

“We houden van stoer en stevig en zijn liefhebbers van industrieel. Het is leuk om het vele hout te laten contrasteren met iets heel anders, zoals metaal. Maar niet te veel: het moet aanvullen, niet overheersen. Sowieso hebben we niet veel meubels, we gaan meer richting less is more. Dat is ook fijn voor de kinderen. Senn racet hier op zijn vliegtuigfiets rond, de meisjes kunnen skeeleren en steppen. Ik moet soms oppassen dat er niet plots eentje om het keukeneiland komt gescheurd. Het is net Villa Kakelbont, goede gezelligheid. De keuken is het hart van het huis, we zitten bijna nooit op de zetel. Wel bij de houtkachel, een favoriete plek van mijn 
ouders en zussen. Laatst nog, met de verjaardag van Senn. We zijn 
er met z’n allen omheen gekropen, mijn zus las de kinderen voor. 
Zo’n middag, dat is het ultieme geluksgevoel.”

Bron: vtwonen februari 2015 | Fotografie Ronald Zijlstra | Styling Mirella Timmers

nog meer: binnenkijken