Voormalige schuur en stallen in Ibiza

Tijdens hun vakantie in Ibiza in 2011 worden Emilie en Marius gebeld door een bevriende makelaar. “Onze handen jeukten om van de waanzinnige bouwval een plek te maken die puurheid en originaliteit zou uitstralen.” En zie hier: een voormalige schuur en stallen in Ibiza.

Voormalige schuur

Ze zijn gek op Ibiza, brachten er vaak de vakanties door én zijn er zelfs getrouwd. Tijdens hun vakantie vakantie in 2011 worden Emily en Marius gebeld door een bevriende makelaar. Emily: “‘Ik moet jullie iets laten zien’, zei ze. Ze nam ons mee naar een statig, maar totaal vervallen huis, met daarnaast een oude boerenschuur met paardenstallen. Het pand had prachtige authentieke elementen: Spaanse tegelvloeren, oude deuren en een stenen trap. Marius is aannemer en ik houd me als ontwerpster de hele dag bezig met vorm en stijl. Je begrijpt dus dat onze handen jeukten om van deze bouwval een plek te maken die puurheid en originaliteit zou uitstralen. Wanneer krijg je nu eenmaal de kans om samen zoiets te realiseren? Dus we kochten het huis!”

Slapen in de stal

Emily en Marius besluiten een jaar in de schuur te wonen en in die periode het grote huis op te knappen. “Marius heeft de verbouwing hélemaal zelf gedaan. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op.” Maar voor ze van start kunnen, moet die schuur natuurlijk onder handen worden genomen. Een project waarvoor ze drie maanden rekenen en dat ze coördineren vanuit Nederland. “In eerste instantie zijn we in zee gegaan met een Nederlandse aannemer. Uiteindelijk gingen we door met lokale vakmensen. Die kennen de situatie op het eiland door en door, waardoor ze beter en efficiënter werken. In de zomer van 2012 konden we erin.” De voormalige schuur is dan getransformeerd tot stoer familiehuis. “Waar ooit de paarden stonden, zijn nu slaapkamers. De woonkamer was vroeger het woongedeelte van de boer en zijn gezin: twintig vierkante meter met drie slaapkamertjes en een minuscuul keukentje. Naast de schuur stonden nog twee stallen. Daar hebben we slaapkamers en een badkamer gebouwd voor de twee kinderen uit Marius’ eerste huwelijk. Op de buitenplek tussen de stallen en de schuur stond een gebouwtje dat diende om de dieren te voederen. Dat hebben we vergroot en er onze keuken in gezet.”

Bron: vtwonen juli 2014 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Emmy van Dantzig

nog meer: binnenkijken