Voormalige knopenfabriek in de voorstad van Parijs

Een kunstenaar die getrouwd is met een stylist. Dan krijg je natuurlijk geen doorsneehuis met doorsneemeubels. En dan wonen ze ook nog eens in een fabriek!

Voormalige knopenfabriek

Kunstenaar Alfonso en zijn vrouw Virginie zagen het meteen: die voormalige knopenfabriek had alles in zich om een geweldige woning te worden. Toen ze hoorden dat de fabriek in stukken verkocht werd, hoefden ze niet lang na te denken. Zij wilden ook een stuk! Stylist en trendwatcher Virginie vertelt: “We vonden het een voordeel dat de ruimte nog helemaal ‘ruw’ was,. Zo konden we ’m helemaal indelen en vormgeven zoals wij wilden. De oppervlakte was ook groot genoeg voor een studio voor Alfonso en een werkruimte voor mij. We werken veel van thuis uit, vandaar. Nog een plus: de afstand tot het centrum van de stad.”

De fabriek werd in 1920 gebouwd en was nog maar een paar jaar dicht toen 
Alfonso en Virginie er hun woonruimte kochten. “Toen we gingen kijken, was het al een mooi gebouw. Met lemen vloeren en een metalen constructie – die is trouwens nog steeds te zien. In de tuin stonden een Fiat 500 en een knopenmachine. Het was nog een heel gedoe om die laatste weg te krijgen. Hoewel de projectontwikkelaars de fabriek al in stukken hadden gedeeld en er lelijke, betonnen muren hadden ingezet, wisten we zeker dat we de ruimte konden moderniseren zonder de ziel eruit te halen.”

Bron: vtwonen oktober 2014 | Fotografie Jean-Marc Wullschleger | Styling Virginie Denny

nog meer: binnenkijken