Voormalige blekerij in industriële stijl

Manonne en Remko maakten van een oude blekerij (lees: donkere, hokkerige werkplaats) een huis waar ze oud willen worden. ‘Ineens zag ik hoe het kon worden.’

Nieuwe uitdaging

Manonne droomde van een industrieel pand om zelf opnieuw op te bouwen en in te richten. En hoewel ze al best goed woonden in een Amsterdams appartement van 100 m² mét grote tuin, had Remco toch zin in een nieuwe uitdaging. Remco: ‘We gingen op zoek naar een oude school of voormalige fabriek, maar vind dat maar eens tegen een betaalbare prijs in Amsterdam. 
De enige manier waarop wij een dergelijke ruimte zouden kunnen betalen, was het kopen van een ruïne.’ Manonne: ‘Op een avond keken we met een vriendin op online, toen ons oog viel op een oude blekerij. 
Het pand lag mooi aan een vaart, maar de straat leek een doorgaande weg. We sprongen meteen in de auto, onze vriendin bleef bij de kinderen en wij met piepende banden naar Heemstede. We snapten niks van het pand. Hoe zat het nu precies in elkaar?’

Binnen een dag hadden ze een afspraak met de makelaar. Samen met nog honderd andere bezoekers. Remco: ‘Het was inderdaad een vreemd pand met allerlei verschillende ruimtes en werkplaatsen.’ Manonne was niet meteen enthousiast: ‘Ik vond het een introvert huis. Naar binnen gericht en donker. Ik was toen nog superkritisch. Het was het eerste huis dat we bezichtigden, dus ik dacht dat we nog talloze van dit soort panden zouden bekijken.’ Remco valt bij: ‘Ik stond te popelen, zag meteen voor me hoe ik het wilde en bruiste van de plannen. Terwijl ik opgetogen van ruimte naar ruimte rende, zag ik Manonne vertwijfeld kijken.’

Shoppen in de stijl van Manonne en Remko

Heemsted

Bron: vtwonen binnenkijk special 2016 | Fotografie Anouk de Kleermaeker | Styling Esther Loonstijn | Tekst Els Meyer

nog meer: binnenkijken