Voormalige behangfabriek in Groningen

Omschrijving:

Sander loopt binnen en buiten bij zijn ouders Menno en Yvonne, die in een voormalige behangfabriek wonen. De industriële meubels die hij inkoopt voor zijn winkel onder hun huis, komen ook bij hen geweldig tot hun recht.

Een huisje in een huis

Toen Menno en Yvonne tien jaar geleden een winkelpand kochten in het centrum van Groningen, ontdekten ze een branddeur die op slot zat. Ze waren zo nieuwsgierig naar wat erachter zat, dat ze besloten de deur open te breken. Yvonne: “We vonden een paneel met behangresten en zagen een lege ruimte met vier pilaren die tot een houten dak reikten. We wisten niet wat we zagen. Deze ruimte was perfect om in te wonen!” De vorige eigenaar wilde het gedeelte zelf houden en er 
appartementen van maken, maar uiteindelijk wisten Menno en Yvonne hem te overtuigen en kochten ze het pand erbij.”

Verroest

Twee jaar geleden opende Sander beneden de 
deuren van Verroest: zijn winkel in industriële en vintage meubels. Yvonne: “We wonen hier nu bijna tien jaar, maar het huis imponeert mij nog steeds. Dat komt door het unieke ontwerp dat we samen met een architect hebben bedacht. Iedereen dacht dat we destijds tegen de pilaren aan zouden bouwen, maar wij vonden ze juist het mooist. Menno en ik hebben onafhankelijk van elkaar 
een wishlist voor het huis opgesteld en daarmee zijn we aan de 
slag gegaan. Een gedeelte van de vloer op de eerste verdieping lag iets lager en kon je met een kleine trap bereiken. We wisten niet goed wat we daarmee aan moesten: een badkamer, een zwembad, een binnentuin? 
De architect kwam op het idee om de vloer van onze slaapkamer te verhogen en daaronder opbergruimte te maken voor kleding, koffers en sportspullen. Het is een soort huisje in een huis geworden, met grotendeels glazen wanden. Kantoorruimte maakten we in het verlaagde gedeelte, door één lang blad te plaatsen over de breedte van het huis. De bovenste verdieping lieten we open. Hier wonen we. Er staat een kookeiland dat van de rest van de kamer wordt gescheiden door een wand met een opening. Zo houd je contact met de rest van de ruimte, maar kijk je niet op de rommel op het aanrecht.”

Bron: vtwonen april 2015 | Fotografie Hans Mossel | Styling Sabine Burkunk

Laat jouw huis zien
Heb jij een keuken waar je supertrots op bent? vtwonen is benieuwd! Upload foto’s van jouw keuken deel het met ons. Net je keuken verbouwd? We zien ook graag hoe de situatie eerst was! Maar alleen foto’s kijken kan natuurlijk ook. Leuk als je dan een reactie achterlaat!