Verrassend en speels huis in Zweden

Dat het huis bestond uit twee driekamerappartementen met een gemeenschappelijke douche in de kelder was geen enkel probleem voor Jennie en Fredrik. Toen ze dit huis uit de jaren 30 (nog vol asbest!) zagen, waren ze meteen verliefd. Dicht bij het centrum van de stad en vlak bij de zee; een betere combinatie konden ze zich niet voorstellen. “Toen ik de ramen in het trappenhuis zag en de knoestige appelbomen in de tuin, was ik meteen verkocht,” vertelt Jennie.

Speels, zowel binnen als buiten

Het huis is ingericht met een mix van vlooienmarktkoopjes, erfstukken, herinneringen aan reizen en werken van artiesten die Jennie op Instagram en blogs vond. “Ik word aangetrokken door de oneindige rijkdom aan kleuren in plastic en speelgoed. Met elk kind wordt onze stijl speelser. Er komt altijd weer iets bij.” Niets heeft een vaste plek in huis. Jennie houdt van een verrassing en gooit regelmatig alles om, zodat het interieur weer nieuw lijkt.”‘Ik zou verveeld raken als ik niet mijn eigen ding kon doen. Mijn huis is mijn theater en de tuin mijn speeltuin!”

Het huis moest niet alleen van buiten, maar ook van binnen onder handen worden genomen. Eerste vereiste was om het vooral makkelijk en gezellig te maken voor het gezin. Alles moet om de keuken draaien. Koken is immers de grootste passie van Jennie en Fredrik. “Ik doe niets liever dan vrienden uitnodigen voor het eten en dan eindeloos samen aan tafel zitten, met de kinderen erbij.” Van twee kamers werd één grote keukenruimte gemaakt met een doorgang naar de hal en woonkamer. Aan de buitenkant kwamen horizontale ramen en werd het huis betimmerd met onder andere sparrenhout. Net een gezellig, groot vogelhuis, vind Jennie.

Bron: vtwonen september 2014 | Fotografie Jenny Brandt | Styling en tekst Kicki Wieslander

nog meer: binnenkijken