Verbouwde voormalige varkensslachterij in Haarlem

Omschrijving:

Een varkensslachterij verbouwen tot een droomhuis: dat is het waargebeurde woonverhaal van Marjan en Kasper. Ze voelen zich thuis in een mix van industrieel en klassiek. 

Verborgen varkensslachterij

Elke stad heeft ze, van die geheime plekken die vanaf de straat onzichtbaar zijn. Waar zich achter oude, vaak onopvallende gevels bijzondere huizen schuilhouden met daarachter weer verrassend grote tuinen. Kasper en Marjan vonden zes jaar geleden zo’n verborgen juweel in een levendige straat in het centrum van Haarlem: een voormalige varkensslachterij met bijbehorende slagerij en woonhuis. Een ruim pand, dat in hun ogen de belofte van een nieuwe bestemming in zich had: een gezinshuis mét een heerlijke tuin en een garage.

Het was meteen raak

De stenen varkentjes aan de gevel herinneren aan vroeger. Het pand werd in 1898 gebouwd als varkensslachterij. Al meer dan veertig jaar worden hier geen dieren meer geslacht, maar de slagerij is nog open wanneer Kasper en Marjan met de makelaar gaan kijken. Kasper: “De slager en zijn vrouw woonden boven de winkel. Er lag muntgroen tapijt op de vloer en de muren waren bekleed met zalmroze behang. Totaal niet onze stijl en toch was het een schot in de roos.” Marjan: “Dat er van alles moest gebeuren was duidelijk, maar daar keken we niet tegenop. Ons vorige huis in Amsterdam-Noord hadden we zelf opgeknapt. Dat gingen we niet nog een keer doen, deze keer zouden we de hele verbouwing láten doen.”

Bron: vtwonen februari 2014 | Fotografie James Stokes | Styling Cleo Scheulderman

Laat jouw huis zien
Heb jij een keuken waar je supertrots op bent? vtwonen is benieuwd! Upload foto’s van jouw keuken deel het met ons. Net je keuken verbouwd? We zien ook graag hoe de situatie eerst was! Maar alleen foto’s kijken kan natuurlijk ook. Leuk als je dan een reactie achterlaat!