Verbouwde stadsboerderij in Workum

Omschrijving:

Iedere winter is het duimen voor de Elfstedentocht, die vlak langs het huis van Maamke van Zwol en haar gezin komt. In het Friese Workum genieten ze van het buitenleven en hun prachtig verbouwde boerderij.

Zeewaardige kwaliteit in stadsboerderij

De grote keuken is het kloppend hart van het huis. “Iedereen vindt het fijn om hier te zijn. De kinderen lezen hun boek of tekenen aan de oude lessenaar die we meenamen uit Curaçao. Ik ben hier vaak bezig met de voorbereiding van een diner of we drinken een glas wijn met familie en vrienden. In november vierden we Sint-Maarten en zat de keuken vol met ouders van buurtkinderen. Ik had een grote pan kaasfondue gemaakt en de kinderen renden binnen en buiten om hun snoep te tellen. Ik hou van die zoete inval.” Maamke wist vanaf het begin hoe haar keuken eruit moest zien. “Ik zag een hele grote eettafel voor me, een houtkachel en een lange kastenwand. De keuken zelf moest groot worden met veel werk- en bergruimte. Ik wilde een roestvrijstalen werkblad; mooi, stoer en hygiënisch. Toen ik een keer in de auto zat, kwam ik langs een bedrijf met roestvrijstaal. Ze bleken normaal machines te maken voor garnalenkotters, maar voor ons wilden ze wel eenmalig een keukenblad maken. De prijs was een fractie van wat ik normaal zou betalen bij een keukenwinkel. Ik heb nu een werkblad van zeewaardig roestvrijstaal; het schijnt de beste kwaliteit te zijn die er is!”

Bron: vtwonen februari 2015 | Fotografie James Stokes | Styling Femke Dekker-ter Meulen

Laat jouw huis zien
Heb jij een keuken waar je supertrots op bent? vtwonen is benieuwd! Upload foto’s van jouw keuken deel het met ons. Net je keuken verbouwd? We zien ook graag hoe de situatie eerst was! Maar alleen foto’s kijken kan natuurlijk ook. Leuk als je dan een reactie achterlaat!