Binnenkijken in een twee-onder-één-kapwoning met veel licht

Doe het maar na: vanuit je industriële stadsappartement in Hongkong op een immowebsite op zoek gaan naar een gezinshuis in het land waar je al ruim twintig jaar niet meer hebt gewoond. Extra handicap: er is haast bij. Toch pakt het verrassend goed uit voor Cynthia en haar gezin.

Terug naar Nederland

Eigenlijk kochten ze dit huis zonder het te hebben gezien, tweeënhalfjaar geleden. Nu ja, bijna dan. Dat kwam zo: ze woonden in Hongkong in een huurflat; hun huis hadden ze al verkocht. Op afstand gingen ze op zoek naar een geschikt familiehuis in Nederland. En ze hadden haast, vooral omdat de euro laag stond vergeleken met de Hongkongse dollar. Op de immowebsite had dit huis alles wat ze belangrijk vonden: een kantoor voor haar, een kantoor voor hem, drie slaapkamers, een logeerkamer en bovenal een grote keuken. Dus vlogen ze naar Nederland, liepen een rondje door het huis en deden meteen een bod.

Weinig tijd

Ook al is Cynthia van de renovaties, er was weinig tijd voor een groot project. ‘En dat hoefde gelukkig ook niet, want de vorige bewoners hadden al veel aan het huis gedaan.’ Alleen de woonkamer, die vroeg eigenlijk om de meeste aandacht. ‘Het was één enorme ruimte. Ik dacht: wat móet ik hiermee?’ En dus ging ze tekeningen maken. Het plan: drie nieuw te bouwen muren, die de ruimte nog steeds openhielden, maar waarmee mooie knusse hoekjes werden gecreëerd. Drie maanden werd er verbouwd.

Plant van Green Lifestyle Store, kleed van Modern Earth, stoel van Riverdale, vlaggetjes van Kidsdepot, keramieken schaal van Casa Vivante, markttafel van One World Interiors, kussen van Mica Decorations,  lijst met afbeelding van Mica Decorations.

Bron: vtwonen 02-2018 (Nederlandse editie) | Fotografie & styling Holly Marder/Avenue Design Studio

nog meer: binnenkijken