Halfopen bebouwing in Dronten

Hij roert het liefst in de potten, zij bekommert zich om het interieur. Twee passies die perfect samengaan, zowel in het huis als in de winkel van Liesbeth en Harm Jan. “Een huis waarin alles ‘per ongeluk’ bij elkaar lijkt te passen, terwijl er stiekem goed over is nagedacht.”

Tegenpolen

Als interieurontwerpster kon Liesbeth zich uitleven op dit verbouwproject. Eruit met die muren. Een verrassend grote woonkamer graag! En dat minibadkamertje mag wel een thuis-spa worden. Het huis is eenvoudig, maar door alle ingrepen toch heel verrassend: deze indeling verwacht je niet. Ook over de styling is goed nagedacht, maar het lijkt niet niet gekunsteld. Precies Liesbeths bedoeling: “Alles lijkt ‘per ongeluk’ bij elkaar te passen. Het mag ook wel een beetje botsen qua stijl.”

Het wonen-met-een-glimlach-huis

De moderne Linteloo-tafel met vintage schoolstoeltjes op het ‘podium’, de Martin Visser-bank naast een superstrakke kast bij de haard. Zolang het maar authentiek is. En uniek als het om objecten gaat. “Mijn strategie voor zowel mijn winkel als thuis is: alleen voor dingen gaan die je een glimlach bezorgen. Het gaat me vooral om hoe mooi iets gemaakt is, of dat het met liefde gegeven is. Als het daaraan voldoet, passen dingen die compleet anders zijn qua stijl wat mij betreft goed bij elkaar.” De eettafel is zowat het enige meubelstuk dat Harm Jan meebracht toen ze gingen samenwonen. “Grappig genoeg is dat nu net het meubelstuk dat we 
het meeste gebruiken. Dat komt natuurlijk ook door Harm Jans beroep als kok. Hij heeft de ruimte nodig. Vandaar dat ik in het ontwerp een keukenblad van zes meter lang heb getekend. De buitenlounge was ons laatste project. We zijn er zo blij mee. Sneeuw, regen of zon: we zitten hier bijna elke avond. Het daybed hebben we zelf gemaakt en soms slepen we de eettafel ook naar buiten. Want dit is natuurlijk de perfecte plek voor feestjes!”

Bron: vtwonen april 2015 | Fotografie InsideHomepage.com / Louis Lemaire | Styling Kim Timmerman

nog meer: binnenkijken