Halfopen bebouwing in Nijmegen

Voorbij zijn de tijden dat ze tijdens tuinfeestjes nat regenden. En dat de vloer in huis buiten hun comfortzone viel. Anja en Gaico zetten alles in en rond hun halfopen bebouwing naar hun hand.

Onhandigheidjes

De grote tuin was één van de redenen waarom Anja en Gaico als een blok voor dit huis vielen. Anja: “We zagen onze jongste daar al meteen ravotten.” Maar het was niet de enige reden. “Deze jaren 30 woning is het enige huis in het rijtje 
dat nog in redelijk originele staat is. De glas-in-loodramen zijn nog intact en de woonkamer bestaat uit een voor- en achterkamer, gescheiden door en-suitedeuren. Die indeling maakt wel dat we de zetel maar op één plek kunnen zetten, maar dat soort onhandigheidjes van een oud huis vind ik juist geweldig.”

Tegelstress

Ook al is Anja dol op de oude elementen, het huis werd wel in een modern jasje gestoken. “We hebben de keuken en de eetkamer, beide lange en smalle ruimtes, samengetrokken om zo het smalle te doorbreken. Daarnaast kregen we een nieuwe badkamer en een nieuw toilet. Eén van de twee schouwen lieten we ombouwen tot een moderne gashaard. De groene keukenkastjes hebben we zelf wit geschilderd en voorzien van moderne grepen. En de terracotta tegeltjes op de keukenvloer lieten we vervangen door moderne zwart-witte tegels. Daar heb ik nog wel even stress van gehad. De bouwvakkers die de vloer zouden vervangen, vonden het namelijk doodzonde om die tegeltjes eruit te halen. Daardoor begon ik te twijfelen. Ik vond ze namelijk niet lelijk, maar terracotta is gewoon niet mijn ding.”

Shoppen in de stijl van…

Anja en Gaico hebben hun interieur graag rustig en vrouwelijk. Jij ook? Met onderstaande producten shop je in de stijl van Anja en Gaico.
shoppen vrouwelijk neutraal
Bron: vtwonen 3-2016 | Fotografie Hans Mossel | Styling Sabine Burkunk | 
Tekst Merel van der Lande

nog meer: binnenkijken