Jaren 30 huis in Zeeland

Femke twijfelde of ze het wel wilde: wonen in een dorp. Nu is de Zeeuwse blij met het jaren 30 huis waarop ze, samen met haar man Jasper, een heel eigen stempel drukte.

Gebarsten vloertje

‘Wow, wat een licht!, dachten we toen we binnenstapten. Het voelde meteen goed. Het interieur was landelijk, geverfd in bruin- en geeltinten, niet 
onze stijl, maar het huis had sfeer en was prima onderhouden. Een grote zolder met drie dakramen en stahoogte bood bovendien goede doorgroei- mogelijkheden.’ Het huis is door vorige bewoners verbouwd, maar de 
originele indeling is nog grotendeels intact. Ook veel jaren 30 stijlelementen
zijn bewaard gebleven, zoals het granieten halvloertje (‘gebarsten, maar dat vinden we juist leuk’), de houten trap, de mooie paneeldeuren en de kamers en suite.

Unieke eigen ontwerpen

Met natuurlijke materialen en kleuren als wit, groengrijs en grijs – consequent toegepast door het hele huis – werd er een lichte, rustige basis gelegd met modern Scandinavisch design en lookalikes. Maar ook hier en daar een industrieel element, zoals een metalen klapstoel afkomstig uit het leger. En unieke eigen ontwerpen, zoals het stoere bed-met-bergplek dat Jasper maakte van oude steigerplanken en fruitkisten van de boer, en de ruimtebesparende houten schuifdeur voor de badkamer, getimmerd met een gefreesd plank-effect.

Shoppen in de stijl van

shoppen tussenwoning zeeland

Shampoo van Meraki, olie van Meraki, handdoeken van Aquanova, spiegel van Pomax, plant van Green Lifestyle Store, plant van Green Lifestyle Store, stoel wit van Zuiver, stoel grijs van Zuiver, fotolijst van House Doctor, fotolijst van House Doctor, hanglamp van Lucide.

Bron: vtwonen 06-2017 | Fotografie Henny van Belkom | Tekst Monique van der Pauw

nog meer: binnenkijken