Tussenwoning in Den Haag

Zoals Saar Manche haar illustraties maakt, richt ze ook haar huis in: een zorgvuldige compositie in rustige kleuren, met mooie leegtes.

Liefde voor en-suitekamers

Bij de eerste bezichtiging van deze tussenwoning vallen Saar en Freek meteen voor de en-suitekamers met hun glas-in-looddeuren en mooie hoge plafonds, het royaal binnenstromende ‘bijna Scandinavische’ licht, de grote stadstuin én de unieke bouw van het huis. 
Op een deel van de benedenwoning staat een 
zogenaamde tussenbouw: drie verdiepingen, ieder half zo groot als de parterre. Op de eerste verdieping van ‘De Toren’ – zoals Saar dit deel van het huis noemt – maakte het koppel een badkamer, op de tweede en derde liggen de slaapkamers van de twee
 oudste kinderen.

Licht en rustig

In haar werk mengt Saar altijd een toefje raw umber door de verf, waardoor de mooi vergrijsde kleuren ontstaan die je hier en daar ook terugziet in het interieur. Donkerblauw is een favoriet, net als groen, pale pink en de tinten van hout. Maar de basis in huis is wit. eIk hou van een licht, rustig huis, van transparantie. Maar toen we hier kwamen was het echt seventies, met een bruin-eigeel-terracotta kleurenpalet, granol wanden en verlaagde schrotenplafonds. In een maand tijd hebben we de originele plafonds weer blootgelegd en alles strak bezet en geverfd. Ook hebben we de originele houten ondervloeren opgetild om ze te isoleren.” Drie jaar later wordt de badkamer gebouwd en de oude keuken vervangen door een op maat gemaakte keuken van eik en beton.

Shoppen in de stijl van…

Saar en Freek. Het stel houdt van ruimtelijke kamers en rustige kleuren. Jij ook? Shop hieronder in de stijl van Saar en Freek.

Stijl-Saar-en-Freek
Bron: vtwonen 1-2016 | Fotografie Louis Lemaire (insidehomepage.com) | Styling Susanne Kennedy | Tekst Liselotte Flu, Monique van der Pauw

nog meer: binnenkijken