Binnenkijken in een statig herenhuis in Oostende

Amper 26 is Bert, maar nu al een ondernemer pur sang die heel goed weet wat hij wil. Op het vlak van interieur is dat: hout, carraramarmer en sobere kleuren. Het statige herenhuis dat hij kocht in Oostende bulkt van de waanzinnig mooie vintage vondsten en herinneringen aan zijn voorouders.

Geen twijfel

De tijd van goedkope vintage is voorbij volgens Bert die vaste klant is in de Brusselse Marollenwijk en in de Oostendse vintagezaken. ‘Ik ben ook een grote fan van de Nederlandse veilingsite Catawiki. Ken je die? Een aanrader, maar je moet wel je budget goed in de gaten houden, want als je de smaak van het bieden te pakken hebt, durf je wel eens over je eigen limiet te gaan. Af en toe liet ik me al eens gaan, maar ik kon er ook al meermaals een slag slaan en dat compenseert dan weer mijn duurdere aankopen.’ Dat zoeken en verzamelen zijn Berts passie, twijfelen doet hij zelden. Als hij iets wil, dan gaat hij ervoor.

Grootouders, overgrootouders en betovergrootouders

Alle spullen die we in zijn woning zien, heeft hij zelf bij elkaar gezocht, maar voor het stylen riep hij de hulp van Lien Moijson in, een vriendin die in het onderwijs staat en als hobby interieurs en feestjes opsmukt. Naast vintage zien we trouwens ook veel familie-erfstukken zoals antieke tafels en kasten van Berts grootouders en zelfs foto’s van zijn betovergrootouders. ‘Afscheid nemen moeten we vroeg of laat allemaal doen. De spullen van mijn grootouders een nieuw leven inblazen en integreren in mijn eigen interieur zorgt voor mooie herinneringen. Dat is toch uniek? Mijn advies: durf objecten van verschillende generaties te combineren!’

Shop in de stijl van

Kussen denim van By Mölle, kussen schaapsvacht van Vestbjerg, kussen van Tine K Home, spotlamp van Dutchbone, fotoframe van vtwonen, wanddecoratie van Madam Stoltz, hoekzetel van Triv Visby, salontafel van Zuiver, tafellamp van Riverdale, bamboe beker van Urban Nature Culture.

Bron: vtwonen 02-2018 | Fotografie Jonah Samyn | Tekst Katrien Depoorter

nog meer: binnenkijken