Stadsboerderij in Eibergen

Unieke doorleefde spullen verzamelen kan Fredriek als de beste, maar de basis van haar huis kreeg ze maar niet goed. Totdat ze haar dochter Makien de vrije hand gaf. Zij gaf de oude stadsboerderij hotelallure.

Veranderen, maar hoe?

Fredriek en Bob wonen in een oude boerderij, midden in het dorp. Fredriek: “We vielen voor de oude balken, de ruitjesramen, de vloertegels en al die ruimte in en om het huis. Maar eigenlijk was de boerderij heel onpraktisch ingedeeld. Vooral boven. Met een enorm grote open overloop die, ongeacht wat ik ook deed om ’m mooier te maken, maar geen gezellige plek wilde worden. Ik wilde altijd wel wat veranderen, maar waar begin je? En dan dacht ik 
weer: alles laten bezetten? Weet je wel wat dat kost? Dus zag ik ervan af. 
Wel veranderde ik door de jaren heen steeds kleine dingen – boven maakte de vloerbedekking plaats voor laminaat, beneden zijn de muren zelfs rood en blauw geweest – maar in het geheel bleek dat het dan toch ook net niet te zijn. Alles samen werk goedkoop dus eerder ‘duurkoop’.”

Niet dromen, maar doen!

De hele verbouwing duurde een half jaar. “Er zijn wel momenten geweest dat ik het niet meer zag zitten, hoor. Het stof van het bezetten zat tot in de kleerkasten. Ook leek er geen einde aan de tientallen emmers witte verf die we op de muren, trap en vloer moesten schilderen. Maar juist op dat moment werd het dakraam bij de overloop erin gezet. Wat een licht! Het gaf iedereen weer positieve energie om verder te gaan. Toen ik voor de eerste keer na de verbouwing wakker werd in onze nieuwe slaapkamer, dacht ik meteen: wow! Ik kreeg er een hotelgevoel bij. Hoe authentiek ze ook zijn, vroeger kwamen de donkere balken bijna op je af, terwijl al dat wit juist voor lucht zorgt. 
We zijn daarna ook meteen een paar keer gaan proefslapen in de andere kamers. Het was alsof ik op vakantie was in mijn eigen huis.”

Shoppen in de stijl van…

Fredriek en Bob houden van een combinatie van oud en nieuw en hebben een zwak voor doorleefde spullen. Hou jij hier ook van? Met onderstaande producten shop je in de stijl van Fredriek en Bob.
shoppen stadsboerderij oud nieuw

Bron: vtwonen 3-2016 | Fotografie Louis Lemaire (insidehomepage.com) | Styling Myla Griese | Tekst Mariska Keus

nog meer: binnenkijken