Rijhuis in Breda

Wie klein woont, moet het slim aanpakken. Dat hebben Rowena en Juriaan, die met hun vier kinderen in een rijhuis van 85 m² wonen, gedaan. Een kwestie van goed indelen, multifunctionele meubels en een hoofd vol ideeën.

Aan de ronde tafel

Met zes mensen op vijfentachtig vierkante meter is het wel een beetje krap soms. “Maar we zijn er goed in geworden, in dat samenhokken. Het is een kwestie van goed indelen en meubels gebruiken met meerdere functies. We hebben boven maar drie kamers. Daarom delen de kinderen hun 
kamer met hun broertje of zusje. Ze weten niet beter en missen elkaar
 als iemand gaat logeren. Als ze hetzelfde boek willen lezen voor het slapengaan, zitten we vaak met z’n allen op één bed. Juriaan en ik splitsen ons ook wel eens op: één bij de meisjes en één bij de jongens.”

Kringloopkoningin

Bijna alles in huis komt uit kringloopwinkels en van Marktplaats. Rowena gaat iedere week even snuffelen bij een kringloopwinkel. “Een art-nouveauspiegel is een van mijn meest dierbare vondsten. Ik kocht de spiegel van een vrouw die ’m in de jaren tachtig op een antiekmarkt heeft gekocht. De paspop uit begin 1900 die op onze slaapkamer staat, zal ik ook nooit meer weg doen. Verder ben ik erg gehecht aan de brocante kast in de woonkamer.”

Shoppen in de stijl van…

Rowena en Juriaan. Het stel houdt van de combinatie van verschillende stijlen, zoals klassiek, landelijk, industrieel en vintage. Jij ook? Met onderstaande producten shop je in de stijl van Rowana en Juriaan.

 shoppen-in-de-stijl-van-Rowena en juriaan

Bron: vtwonen 1-2016 | Fotografie Hans Mossel | Styling Sabine Burkunk | Tekst Floor Roelvink

nog meer: binnenkijken