Oude garage met indoor terras

Wat een kroepoekblik en een oude garage met elkaar te maken hebben? Meer dan je denkt. Een verhaal over de ‘onlogische’ aankopen van Peggy en Bouke en hoe die tot dit bijzondere interieur leidden.

From scratch

Een avondopleiding interieurarchitectuur zorgde ervoor dat Peggy anders ging kijken naar hun eigen huis, een bovenwoning van 68 m² in Amsterdam. Ze besprak haar bevindingen met Bouke en samen kwamen ze tot de conclusie dat ze iets wilden waar ze from scratch zouden kunnen beginnen. ‘We wilden iets dat we helemaal naar ons zin konden maken.’ Dat vonden ze: een oude garage met een gemengde bestemming. ‘Het was een heel gedoe om alle vergunningen rond te 
krijgen, maar uiteindelijk is het toch gelukt en konden we beginnen met de verbouwing.’ Peggy en Bouke bedachten een plan en tekenden alles zoals ze het graag wilden hebben. ‘We zijn vanuit de ruimte gaan denken: wat is fijn op welke plek?

Nieuwe verhalen

Peggy struint al jaren allerlei vlooienmarkten af, op zoek naar leuke items voor haar eigen interieur. Toen het koppel in de oude garage ging wonen, was er veel ruimte voor nieuwe meubelen en accessoires. ‘Ik kreeg steeds vaker de vraag waar ik die leuke spullen toch vandaan haalde. Toen dacht ik: ik kan ze eigenlijk ook gaan verkopen.’ Omdat Peggy een deel van haar inrichting verkoopt via haar website Huysraedt.com, wisselt het interieur geregeld. ‘In feite is ons huis ook mijn showroom.’ Toch zijn er ook dingen die, vooral uit praktische overwegingen, blijven staan. ‘Meubelen als de zetel, de eettafel en -stoelen, een aantal kasten en het bed verkopen we niet. Het is gewoon niet handig als je ineens zonder eettafel zit.’ Grappig genoeg kun je aan de stijl herkennen wat er te koop is. ‘Wat modern is, blijft.

Shoppen in de stijl van Peggy en Bouke

Shoppen stijl interieur binnenkijker

Hanglamp van Northern Lighting, bank van vtwonen, kussen van Bloomingville, wanddecoratie van Albelli, bodylotion en handcrème van Meraki, sidetable van Clayre & Eef, plant van Mica Decorations, wandplank van Tristan Frenken.

Bron: vtwonen 04-2017 | Fotografie Henny van Belkom | Tekst Merel van der Lande

nog meer: binnenkijken