Nieuwbouwhuis in Ede

Picture this: een nieuwbouwhuis in de stijl van een herenhuis op een landgoed, met binnen een bohemien sfeer. Doorsnee kun je dat niet meteen noemen. Maar het is precies hoe Nelleke en Alco het graag hebben.

Echt Nelleke

Het dorpje Ede zelf vindt Nelleke niet inspirerend, maar in de woonwijk van het Nieuwe Landgoed voelt ze zich  omsloten door haar eigen dorp. De nieuwbouwwijk heeft een herenhuisgevoel en ligt midden in in een groene omgeving aan de rand van het bos. Op het moment dat ze het huis vond, woonde Nelleke nog tijdelijk in een oud, vochtig huisje in het bos, na een verblijf in India. “Reizen, ontwikkelingswerk en je inzetten voor anderen was onze missie. Ik vond het echt fijn in India, maar merkte tegelijk dat ik in Nederland thuishoor. Ik voel me ook een echte Nederlander. Toen we dit huis zagen, wisten we zeker: we blijven voorlopig hier. Het is heerlijk ruim, met vijf slaapkamers. Licht en fris.”

Kennissen en collega’s die bij Nelleke en Alco over de vloer komen, denken vaak dat de inrichting duur is. Niets is minder waar. “Avond na avond zoek ik op het net, tot ik iets moois zie tegen een leuke prijs. Al moet ik het dan vaak wel nog opknappen.” Naast googlefanaat is Nelleke ook erg creatief. Zo heeft ze een gewei op de kop getikt, een snoer besteld, een gloeilamp uitgezocht en zo een unieke ‘Nelleke-lamp’ gemaakt. “En naast de zetel heb ik op een staander van de rommelmarkt een fruitbak van Hema gemonteerd. Daar ben ik best trots op.”

Wit en rust

Op de hele benedenverdieping ligt een witte gietvloer. Die is er niet zonder slag of stoot gekomen. “Ik geniet er elke dag van, al heeft dat wel even geduurd. Wij waren proefkonijnen die onder de gietvloer een ondervloer van hars kregen. Op een avond keek ik tevreden vanuit mijn nieuwe zetel rond, tot ik plots een deel van de vloer omhoog zag komen! Om een lang verhaal kort te maken: we hebben onze spullen meerdere keren naar buiten moeten dragen en de vloer is drie keer overgegoten. 
Nu is het goed. Min of meer. In ons vorige huis had elke ruimte een andere kleur. Dat waren we beu. Nu wilden we wit en rust.”

Bron: vtwonen mei 2015 | Styling & Fotografie Jeltje Janmaat | Tekst Els Meyer

nog meer: binnenkijken