Nieuwbouwhuis in Assendelft

De bewoners van dit huis bewijzen dat je een strak nieuwbouwhuis ook karakter kunt geven. “Je moet misschien iets meer moeite doen, maar het kan.” Met stoere, authentieke en kleurrijke elementen creëer je een fijne woonstijl.

Non-stop werken in het nieuwbouwhuis

“De keuken en de badkamer hebben we zelf ontworpen”, vertelt de eigenaar. “We hebben de keuken centraal laten plaatsen omdat het voor ons de belangrijkste plek in huis is: we zijn nogal bourgondisch ingesteld en vinden het heerlijk om uitgebreid te koken. Vooral mijn man Steven: hij is de kok in huis. Al het bezet- en schilderwerk hebben we zelf gedaan. Zes weken lang hebben we non-stop gewerkt. Soms waren we zo intensief bezig dat we vergaten de oudste van school te gaan halen! Bij een nieuwbouwhuis moet je wel wat meer moeite doen om sfeer in te brengen, omdat die er niet vanzelf al is. Daarom kozen we voor authentieke elementen en warme kleuren: donkerbruin, roestbruin en olijfgroen. Ik hou van oud. Vandaar de medicijnkasten, de hutkoffer als televisiemeubel en de munitiekist als kast. De glazen deuren hebben de uitstraling van oude smeedijzeren fabrieksdeuren.”

“Ik vind het een uitdaging om met een klein budget iets bijzonders te maken. Decorette en Hornbach zijn mijn favoriete winkels. Ik ben niet bang om dingen zelf te maken en uit te proberen, want het kan altijd weer anders. Maar: als iets eenmaal naar mijn zin is, dan verander ik het niet meer. Ik hecht aan mijn spullen. Daarom zijn er dingen die al sinds mijn studententijd met me mee verhuizen, zoals het houten kastje op de overloop.”

Bron: vtwonen december 2011 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Judith Dekker

nog meer: binnenkijken