Nieuwbouwappartement in Amsterdam

Dit nieuwbouwappartement in een notendop? Een mix van stijlen, periodes, kleuren, vormen en texturen in een rustige basis. Dat spullen een verhaal hebben, is essentieel voor de bewoners.

Nieuwbouwappartement in Amsterdam

Bernardine: “Bij alles wat ik heb, van kitsch tot kunst, hoort een verhaal. Het meest kitscherige? Een oud vaasje met roosjes waar Dees op een dag – ze was toen zes denk ik – mee thuiskwam. Ze had het bij de vuilnis gevonden en speciaal voor mij meegenomen: ‘Ik dacht aan jou, mama.’ Het meest waardevol is een schilderij van Mathieu Meijers, maar dat wil niet zeggen dat het daarom voor mij persoonlijk het meest waardevol is. Het gaat om het verhaal dat ergens achter zit, de lol ervan, dat het gevonden, geruild of op een bijzonder moment gekocht is, de associatie die je ermee hebt.”

Beleving van de ruimte

“Ik hou van spullen, maar ook van rust. Ik ben nogal chaotisch en word snel beïnvloed door dingen die om me heen gebeuren. Daarom kijk ik altijd naar hoe je rust kunt creëren. Ik vind de beleving van een ruimte belangrijk, die moet optimaal zijn. Het is een onderwerp waar ik tijdens mijn studie aan de Design Academy al mee bezig was en nu in mijn werk nog steeds. Of ik enu en expositie inricht of een woonruimte indeel, ik kijk altijd hoe ik een ruimte naar mijn hand kan zetten zodat de bezoeker of bewoner ze zo prettig mogelijk ervaart. Dit huis is nieuwbouw en dat kenmerkt zich door het ontbreken van kasten. Daar ben ik hier dus mee aan de slag gegaan: door kasten op maat te laten maken, worden ze onderdeel van de architectuur van de ruimte. En dat betekent rust.”

Bron: vtwonen maart 2014 | Fotografie: Anna de Leeuw | Styling: Sjoukje de Vries

nog meer: binnenkijken