Nieuwbouw appartement in Amsterdam

Dit appartement is al net zo eigenzinnig als de bewoonster. “Mijn stijl? Euhm, is hier een naam voor? Ik hou van minimalistisch en zwart-wit, maar ook van leuke hoekjes.”

4 vragen over Anna’s nieuwbouwappartement

Zit er een vooropgezet plan achter je interieur?

“Toen we hier kwamen wonen, besloot ik dat ik niets van Ikea wilde. En dat is gelukt. Onze spullen komen van overal waardoor het interieur een heel persoonlijke stempel kreeg. Ik vond veel op Marktplaats: daar ben ik gek op! Niets leuker dan met de auto ergens iets te gaan ophalen. Je ontmoet de liefste mensen, en er is altijd tijd voor een kopje koffie. Ik neem ook veel mee van mijn reizen. Dan loop ik weer te sleuren met een skateboard voor aan de muur of een rendiervel.”

Gek op zwart-wit?

“Absoluut. Kleur is niets voor mij. Zoals modeontwerper Yohji Yamamoto ooit over zwart zei: ‘Black is modest and arrogant at the same time. Black is lazy and easy − but mysterious. But above all black says this: ‘I don’t bother you − don’t bother me’. Ik hou van inspirerende quotes. Als ik een mooie tekst tegenkom, schrijf ik die over in mijn notitieboekje. Ik ben opgegroeid met woorden. Mijn vader schreef veel, vooral korte verhalen.”

Wat vertelt je huis over jou?

“Dat ik eigenwijs ben en vanuit mijn gevoel handel. Dat is op werkgebied hetzelfde. Zoals ik van tevoren geen moodboard voor de inrichting van het huis heb gemaakt, heb ik ook nooit een ondernemersplan geschreven. Soms moet je gewoon iets uitproberen en niet bang zijn. En de dingen niet te serieus nemen, het is geen rocket science.”

Wat komt er niet in?

“Beige of gebroken wit. En fotokaders. Ik vind het leuk om dierbare foto’s tentoon te stellen, maar ik klem ze liever gewoon ergens vast.”

Bron: vtwonen mei 2014 | Fotografie Barbara de Hosson

nog meer: binnenkijken