Moderne hoeve in Deinze

Delphine wilde niets liever dan ooit terugkeren naar de boerderij waar ze zelf was opgegroeid. En dat deed ze, samen met haar man en twee dochtertjes.

Herinneringen aan de kindertijd

‘Ik heb altijd geweten dat ik hier terug zou komen wonen’, zegt Delphine. Samen met haar ouders en haar zus woonde ze als kind in een vleugel van een hoeve in Bachte-Maria-Leerne. In de andere vleugel woonden haar grootouders. ‘Ik heb heerlijke herinneringen aan mijn kindertijd. Mijn ouders en grootouders droomden ervan om de hoeve over te laten aan mijn zus en mij. Maar mijn zus vond een ander droomhuis, waardoor mijn ouders na het overlijden van meme en pepe voorstelden om naar de andere vleugel te verhuizen en dit deel over te laten aan ons’, zegt Delphine. Zij en Jan waren nog studenten toen ze al plannen uittekenden en fantaseerden over hoe het er hier uit moest zien, maar toch wikten en wogen ze nog een tijdje voor ze definitief de knoop doorhakten. Ze hadden nog maar net een bouwproject achter de rug.

De cirkel is rond

Sinds Delphine en Jan hier wonen, is hun leven wel wat veranderd. ‘Doordat we rustig en centraal wonen blijven familie en vrienden vaker overnachten dan vroeger. Het lentefeest van Marie-Luca vorig jaar heeft twee dagen geduurd, terwijl het niet zo gepland was’, zegt Jan zichtbaar nagenietend. Voor Delphine is de cirkel rond. ‘Mijn grootouders waren als ouders voor mij, hun overlijden heeft me diep geraakt. Ik zie mijn grootvader nog zijn eigen broden bakken in het bakhuisje in de tuin en ik was erbij toen hij de meeste van onze bomen aanplantte. Voor mij is het heel speciaal om weer op deze plaats te kunnen wonen en mijn kinderen hier te kunnen laten opgroeien. Ik zie mijn ouders op dezelfde liefdevolle manier met hen omgaan als mijn grootouders destijds met mij en mijn zus deden. En dat raakt me.’

Shoppen in de stijl van Delphine en Jan

Delphine en Jan omschrijven hun stijl als een mix van oud met nieuw. Met onderstaande producten shop je in de stijl van Delphine en Jan.

shopping delphine jan

Bron: vtwonen 03-2017 | Styling & Fotografie Jonah Samyn | Tekst Katrien Depoorter

nog meer: binnenkijken