Loft naast 19e eeuwse stokerij in Wijnegem

Ze zijn de eerste bewoners en daarmee ook de meest enthousiaste ambassadeurs van het Kanaal, een project van Axel Vervoordt in Wijnegem. Yves en Katrien hebben er hun loft met heel veel liefde en passie ingericht. Het terrein rond de negentiende-eeuwse stokerij is hier en daar nog een modderpoel, maar in de loft van Yves en Katrien is alles tot in perfectie afgewerkt.

Verliefd

Yves en Katrien woonden hiervoor, samen met hun zonen Maxim en Cédric, in een rijwoning aan een redelijke drukke weg in het Antwerpse. Ze hebben altijd grote belangstelling gehad voor kunst en architectuur. “Toen we van dit project hoorden, waren we direct enthousiast. De mogelijkheid om op deze historische site een appartement te kunnen bewonen dat is ontworpen door niemand minder dan Axel Vervoordt, sprak ons enorm aan. We hebben dan ook geen moment geaarzeld en direct deze loft gekocht. Vervolgens zijn we bijna drie jaar lang elke dag hier komen kijken hoe de restauratie vorderde. Ik heb van elk detail gezien hoe het is gemaakt.”

Eigen indeling

Voor het interieur kregen Yves en Katrien hulp van het bureau van Axel Vervoordt. “Niet dat we zomaar elk idee hebben overgenomen”, aldus Yves, “maar we zijn wel altijd al gecharmeerd geweest door het werk van Axel, dus wij konden ons perfect vinden in zijn stijl. Zo heeft Axel enkele Venetiaanse palazzo’s in hun oude glorie hersteld volgens zijn Art-Tempo principe: restaureer het werk van de tijd niet weg, maar laat het zien. De tijd is ook een kunstenaar die dingen doorleefd maakt en karakter geeft. Deze filosofie werd ook als uitgangspunt genomen bij de realisatie van dit complex. Kijk maar naar de oude bakstenen muren die je overal terugziet. Die zijn zo prachtig dat ze kunstwerken op zichzelf vormen. Bij de inrichting hebben we ons dan ook laten inspireren door deze ideeën. Zo leven de geschiedenis en de filosofie van het gebouw in de inrichting verder en krijgt de loft de uitstraling die wij graag zien.”

Bron: Stijlvol Wonen september/oktober 2015 | Fotografie Sarah Van Hove | Tekst Sylvia Emonts

nog meer: