Loft in Brussel

Zij dweepte met vintage, hij met hedendaags design. Toch konden Audrey en Thierry elkaar vinden en werd hun appartement in Brussel een geslaagde fusie van twee stijlen. 

Dromen van New York

Ze komen allebei uit de Franse champagnestreek, woonden een tijdje in New York, maar inmiddels zijn Thierry en Audrey helemaal verknocht aan de Brusselse buurt Ma Campagne, een gezellige, bruisende wijk in deelgemeente Sint-Gillis. Thierry woont al veertien jaar in ons land, Audrey is hem naar hier gevolgd. ‘Ik hou van België. De mensen hier zijn authentiek en warm en de Vlamingen met wie ik samenwerk zijn straight to the point. Dat bevalt me’, zegt Thierry. Hun reislust is direct zichtbaar in hun appartement waar ze 2013 gingen samenwonen. ‘Eén van de redenen waarom we meteen een coup de cœur hadden voor dit appartement was de muur in ruwe baksteen. Die doet ons denken aan de New Yorkse pakhuizen en lofts’, zegt Audrey. Vroeger was dit pand een opslagplaats van een aannemer en in een heel ver verleden vermoedelijk een paardenstal.

Gulden middenweg

Een andere reden waarom Thierry en Audrey overstag gingen, was de gezellige patio die zich in een glazen koker tussen de slaap- en woonkamer bevindt en de woning van licht en doorkijk voorziet. Er staan kleurrijke terrasmeubelen en veel planten. De keuken was gloednieuw toen Thierry en Audrey hier kwamen wonen en de muren waren netjes wit geschilderd. Veel werk was er dus niet. Toch stonden de twee voor een grote uitdaging: een gulden middenweg vinden tussen hun uiteenlopende smaken. Audrey: ‘In Frankrijk woonde ik in een negentiende-eeuws appartement met parket en een authentieke schouw waar ik een rariteitenkabinet van had gemaakt. Sommige meubelen waren erfstukken van mijn grootouders. Ik ben verzot op vintage objecten.’ Thierry’s inboedel daarentegen was strak en hedendaags, want hij is een designverzamelaar pur sang. Ze sloten compromissen, deden toegevingen, maar elimineerden ook wat ze echt niet oké vonden van de ander.

Shoppen in de stijl van Audrey en Thierry

shoppen in de stijl van audrey en thierry

Bron: vtwonen 13-2016 | Fotografie Jonah Samyn | Styling Jonah Samyn | Tekst Katrien Depoorter

nog meer: binnenkijken