Jaren 30-benedenwoning in Groningen

Omschrijving:

Begin twintig waren de bewoners toen ze dit huis kochten. Vijf jaar later zijn ze nog steeds dolgelukkig, zowel in de liefde als met hun huis. “Ik ben nog iedere dag blij als ik hier thuiskom.”

Jaren 30-benedenwoning

Toen Linde en Sander dit huis kochten, voelden ze zich de koning te rijk. Zij was bijna klaar met studeren en hij had een vaste job gevonden. Plots waren ze de trotse eigenaren van een oud huis met en-suitedeuren en een tuin op het zuiden. Linde: “We waren een studentenkot gewend. Dit was voor ons dus pure luxe! In de vorige woning deelden we de piepkleine badkamer met andere huisgenoten en hing de douchekop zowat boven het toilet. Onze vrienden vonden onze badkamer de lelijkste van iedereen.” Had het aan Linde gelegen, dan hadden ze dit huis nooit bezichtigd, maar Sander overtuigde haar om te gaan kijken. “Toen we hier kwamen, viel meteen op hoe licht het huis is. Veel oude details zijn nog zichtbaar, zoals de ornamenten op de plafonds, de marmeren schoorstenen en de paneeldeuren. Je koopt een bepaalde sfeer bij een oud huis, en dit sprak ons aan. Deze buurt heeft voor mij ook veel herinneringen: ik heb in mijn studententijd om de hoek gewoond. We hadden destijds geen tuin, dus zaten we avond na avond met vrienden te babbelen op een dekentje naast de grote vijver voor de deur. Dit huis voelde dus als thuiskomen.”

Bron: vtwonen september 2014 | Fotografie Hans Mosse | Styling Sabine Burkunk

Laat jouw huis zien
Heb jij een keuken waar je supertrots op bent? vtwonen is benieuwd! Upload foto’s van jouw keuken deel het met ons. Net je keuken verbouwd? We zien ook graag hoe de situatie eerst was! Maar alleen foto’s kijken kan natuurlijk ook. Leuk als je dan een reactie achterlaat!